AW Poll: het prijskaartje van de Realme GT 5G trekt jullie aandacht

AW Poll: het prijskaartje van de Realme GT 5G trekt jullie aandacht

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Voor nog geen 600 euro de nieuwste Snapdragon 888-chipset van Qualcomm in huis halen? Dat kan momenteel maar op één manier, met de Realme GT 5G. Realme vindt dat de GT 5G een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft. Dinsdag vroegen wij de Androidword-lezer hoe zij in dit onderwerp staan, en vandaag lees je daarvan de uitslag.

Realme GT 5G

Realme lijkt langzaamaan het stokje van zeer betaalbare krachtige telefoons over te nemen van zijn zusteronderneming, OnePlus. Met de Realme GT 5G zet het een van de krachtigste telefoons op de markt in zijn prijssegment. Onder de motorkap vinden we de razendsnelle Snapdragon 888-chipset, gecombineerd met 128 of 256 GB-opslaggeheugen en respectievelijk 8 en 12 GB-werkgeheugen. Het toestel krijgt verder een vloeiend 120 Hz AMOLED-scherm mee, met een Full HD+-resolutie en een 6,43-inch beelddiagonaal.

AW Poll: het prijskaartje van de Realme GT 5G trekt jullie aandacht

Het scherm is daarmee kleiner dan dat van veel concurrenten. Toch wist Realme de telefoon van een 4.500 mAh-batterij te voorzien, dezelfde capaciteit als in de OnePlus 8T. Opladen gaat net zo snel als op de 8T, met maximaal 65 watt. Andere functies die je mag verlangen van een high-end telefoon – zoals een vingerafdrukscanner in het scherm, video-opname van 60 FPS in 4K en twee speakers aan weerszijde van de telefoon voor stereo geluid – zijn eveneens op de Realme GT 5G aanwezig.

Gerelateerde artikelen

Realme heeft wel een aantal maatregelen getroffen om kosten te drukken. Zo is de telefoon geheel opgetrokken uit plastic en krijgt de GT 5G achterop een 8 MP-groothoekcamera, terwijl de 8T nog een 16 MP-groothoekcamera kreeg. Onder de streep blijft er, ondanks de besparende maatregelen, een zeer competitieve telefoon over. Wil je alles te weten komen over de telefoon, dan kun je in dit artikel terecht.

AW Poll, dit vinden jullie

Realme gaat met de GT 5G onder andere de concurrentie aan met de OnePlus 8T en de Galaxy S20 FE, evenals high-end telefoons met de Snapdragon 888-chipset. Is de prijs-kwaliteitverhouding van Realme's GT 5G daarvoor voldoende op peil? Jullie denken van wel. In de AW Poll van dinsdag zegt 68,1 procent van de lezers dat de telefoon een prima prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Toch is niet iedereen te spreken over de GT 5G – 14,2 procent van de lezers zegt het niet eens te zijn met onze stelling dat de telefoon een prima prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

AW Poll: het prijskaartje van de Realme GT 5G trekt jullie aandacht

In de reacties wordt als reden opgegeven dat het updatebeleid van Realme nog onbekend is, en dat de telefoon sommige details mist – als een IP-classificatie en de mogelijkheid om draadloos geladen te kunnen worden. Samsung biedt dat bijvoorbeeld wel op zijn Galaxy S20 FE (5G). Hoewel je het op die telefoon met een oudere chipset moet stellen, krijg je er wel andere functies voor terug.

Gerelateerde artikelen

Ben jij het daarmee eens, of vind je dat de chipset in de Realme GT 5G zoveel meerwaarde biedt dat het belangrijker is dan waterbestendigheid en draadloos opladen? Wij zijn alvast benieuwd, dus laat het ons vooral weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk