AW Poll: heb jij het NL-Alert-controlebericht binnengekregen?

AW Poll: heb jij het NL-Alert-controlebericht binnengekregen?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat jaarlijks getest wordt via een controlebericht dat om 12.00 uur naar alle smartphones verstuurd wordt. Dit jaar vond de test plaats op 3 juli en 4 december. Samen met het afgaan van het luchtalarm en allerlei rinkelende smartphones heeft NL-Alert weer voor de nodige decibellen gezorgd.

Helaas ontvangt nog niet iedereen het controlebericht. In het verleden waren er ook al problemen met toestellen op een 4G-netwerk en nog steeds zijn er vele mensen die alle instellingen volgens de instelhulp hebben ingesteld, maar toch geen bericht binnenkrijgen. Weer anderen hebben helemaal niets ingesteld en ontvangen de NL-Alert als gepland, of krijgen altijd een bericht alleen gisteren niet.

Blijkbaar werkt het systeem dus nog niet helemaal zoals het hoort en net als de vorige keer reageert NL-Alert via Twitter op vragen, maar verwijst veelal door naar de website.

In juli van dit jaar hebben we dezelfde vraag aan jullie gesteld en toen bleek dat van de 1086 mensen 68% het bericht had ontvangen, iets meer dan twee derde dus. 1% wist het niet meer en 31% had dus geen bericht ontvangen. Mocht de overheid iedereen willen bereiken, dan is 68% echt te laag, want je mist bijna een derde (31% in de poll) van de bevolking.

AW Poll

Wij zijn benieuwd hoeveel van de Androidworld-lezers het controlebericht gisteren op zijn of haar Androidsmartphone heeft ontvangen. Hopelijk is dit nu wel meer dan 68% van de vorige test. Laat hiervoor je stem achter in deze poll.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk