AW Poll: heb jij gisteren het NL-Alert-controlebericht binnengekregen?

AW Poll: heb jij gisteren het NL-Alert-controlebericht binnengekregen?

NL-Alert

Gisteren was het weer zover, de overheid stuurde om 12.00 uur een controlebericht uit naar iedere telefoon in Nederland. Onze Belgische lezers kunnen deze poll dus overslaan.

Via het controlebericht kunnen mensen nagaan of hun telefoon goed is ingesteld om dit soort tekstberichten te ontvangen. Het kunnen ontvangen van deze berichten is van belang omdat er in het geval van een ramp zoals noodweer, een terroristische aanslag of levens- en gezondheidsbedreigende situaties, getroffen burgers via dit systeem worden geïnformeerd.

Helaas werkt het controlebericht niet altijd naar behoren. Zo waren er in het verleden problemen met toestellen op een 4G-netwerk en zijn er nog steeds vele mensen die alle instellingen volgens de instelhulp hebben ingesteld, maar toch geen bericht binnenkrijgen. NL-Alert reageert via Twitter overigens wel op vragen, maar verwijst veelal door naar de website.

AW Poll

Wij zijn benieuwd hoeveel van de Androidworld-lezers het controlebericht op zijn of haar Androidsmartphone heeft ontvangen. Laat hiervoor je stem achter in deze poll.

Lees meer over:
AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties