AW Poll: heb jij wel eens last gehad van oververhitting op je telefoon of wearable?

AW Poll: heb jij wel eens last gehad van oververhitting op je telefoon of wearable?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Telefoons en smartwatches kunnen nog zo indrukwekkend zijn, maar oververhitting kan roet in het eten gooien. Het zorgt ervoor dat de accu sneller leeg is, dat de prestaties beperkt wordt en het maakt een apparaat minder aangenaam in gebruik. In deze AW Poll vragen we of jij ooit last had van oververhitting bij telefoons of wearables.

Oververhitting

Deze week raakte bekend dat er tegen Google een rechtszaak is begonnen door twee gebruikers van Fitbit-horloges. Ze beweren dat hun smartwatch brandwonden heeft veroorzaakt door oververhitting en in gerechtsdocumenten lezen ze een waslijst van Fitbit-producten die allemaal hetzelfde probleem zouden hebben.

Oververhitting is een probleem dat vaker voorkomt bij elektronische apparaten. Het was in 2015 bijvoorbeeld een probleem van veel vlaggenschepen die met de Qualcomm Snapdragon 810 werken, toen de krachtigste chipset van het merk. Sommige smartphonemerken gebruiken vandaag een algoritme dat de prestaties van apps beheert om oververhitting te vermijden en een betere accuduur mogelijk te maken.

Anderzijds kan er ook meer aan de hand zijn dan alleen een probleem met de hardware. Er bestaat ook de mogelijkheid dat je telefoon malware bevat. Kwaadaardige apps kunnen je telefoon onnodig hard aan het werk zetten, bijvoorbeeld door stiekem cryptomunten te mijnen met de processorkracht van je smartphone. Door een dergelijk softwareprobleem kan ook oververhitting ontstaan.

Gerelateerde artikelen

AW Poll

Deze week vragen we in de AW Poll of jij ooit met een smartphone, smartwatch of fitnesstrackers te maken hebt gehad waarbij de behuizing op sommige momenten abnormaal warm aanvoelde. En met 'abnormaal' bedoelen we zo warm dat een aanraking aan de hand of pols pijn doet. Was het ooit zo erg dat er je lichte brandwonden aan overhield? Stem in deze AW Poll en vertel over je ervaringen in de reacties onderaan dit artikel.

AW Poll: had jij ooit oververhitting op je telefoon of wearable?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste polls op Androidworld? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk