AW Poll: Googles richting met de Pixel 6 bevalt jullie wel

AW Poll: Googles richting met de Pixel 6 bevalt jullie wel

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google doorbrak maandag de trend om alle informatie over zijn nieuwe telefoons tot aan het Made by Google-event in oktober te bewaren. We kregen voor het eerst de zes Pixel 6 kleuren te zien. Ook bracht Google informatie uit over zijn Tensor SoC, zijn ‘eigen’ chipset. Afgelopen week kregen lezers de kans hun mening te geven over de Pixel 6, ditmaal lees je de uitslag.

Google Pixel 6 (Pro)

“We wisten dat we in het verleden niet hadden wat nodig was om in het high-end segment actief te zijn”, dat vertelde Rick Osterloh, VP Devices en Services bij Google, tegenover The Verge. Volgens de topman gaat dat veranderen met de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Die verandering brengt de Google Pixel-reeks in lijn met de high-end telefoons van Samsung, Huawei en Apple, inclusief prijskaartje. Er zijn nog geen officiële details over de adviesprijzen bekendgemaakt. Osterloh sprak tegenover The Verge wel over een premium geprijsd product. Vermoedelijk komen de adviesprijzen rond de 1.000 dollar te liggen.

AW Poll: Googles richting met de Pixel 6 bevalt jullie wel

Voor die prijs krijgen consumenten op de Pixel 6 (Pro) een Google Tensor SoC en een ontwerp dat in de verste verte niet lijkt op dat van een andere telefoon. Achterop vinden we een zwarte band, met daarin de nieuwe camerasensoren. Daarmee doet Google weg met de vierkante cameramodule van de Pixel 4 en Pixel 5-series. In de cameramodule die over de gehele breedte van de telefoon strijkt, vinden we op de Pixel 6 twee camera's, terwijl de Pixel 6 Pro drie camera's krijgt. De derde camera, die niet op de Pixel 6 (non-Pro) zit, is een telefotocamera met viermaal optische zoom.

Gerelateerde artikelen

Het ontwerp valt verder op door zijn tweetonige ontwerp; de glazen panelen onder de zwarte strook voor de camera's, hebben altijd een andere kleur dan het glazen paneel boven de module. Google is bezig met de ontwikkeling van ‘zes kleuropties’. Andere details over de telefoons zijn vooralsnog erg schaars. Wel weten we dat de telefoon, net als andere jaren, niet in Nederland of België zal landen - wil je een Pixel 6 (Pro) aanschaffen, dan moet je weer terecht bij een webwinkel met grijze import.

AW Poll, dit vinden jullie

Googles keuzes voor de Pixel 6 en Pixel 6 Pro lijken alvast bij de Androidworld-lezers in de smaak te vallen. Zo'n 32,3 procent van de lezers die hun stem uitbrachten in onze AW Poll, gaf aan de Pixel 6 top te vinden. Niet iedereen trekt gelijk dezelfde conclusie: 45 procent de stemmers geeft aan overwegend positief te zijn. Afsluitend is er een klein deel dat zich aansluit bij het ‘flop’-kamp. Dat geldt voor 6,2 procent van de stemmen.

AW Poll: Googles richting met de Pixel 6 bevalt jullie wel

Daarmee wordt Googles (nieuwe) Pixel 6 overwegend positief ontvangen. Of dit ook zal resulteren in veel Pixel-verkopen van zodra de Pixel 6 en Pixel 6 Pro de markt betreden, hangt vermoedelijk af van de prijs die webwinkels aanslaan. Komt de Google Pixel 6 op jouw verlanglijstje te staan, of is de telefoon daar simpelweg te duur voor? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk