AW Poll: Google wist jullie te verrassen met de Wear-aankondiging

AW Poll: Google wist jullie te verrassen met de Wear-aankondiging

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

I/O is sinds jaar en dag de ontwikkelaarsconferentie waarop Google ‘innovatieve producten’ en diensten toont. Na een paar dagen bomvol sessies is I/O weer afgelopen en sluiten wij de AW Poll. Welke Google-dienst trok de meeste aandacht van de Androidworld-lezer? Je leest het in de AW Poll-uitslag.

Google I/O 2021

Hoewel de openingskeynote van I/O slechts twee uur duurde, wist Google twaalf aankondigingen te doen. Google begon de avond met de aankondiging van twee nieuwe Maps-functies. Daarna wist de zoekgigant te verrassen met onder andere de LaMDA-ontwikkeling, waarmee het zijn Assistent weer iets menselijker wil maken. Verder kondigde Google tijdens de ontwikkelaarsconferentie aan dat het zijn wachtwoordmanager van Duplex on the Web gaat voorzien om ‘automatisch wachtwoorden’ te vervangen die zijn uitgelekt.

Android, Wear en Maps

Niet te missen was ook de aankondiging van Android 12, met de vernieuwde Material You-interface. Met het vernieuwde uiterlijk is de gebruiker aan zet en wordt emotie belangrijker. Ook kan Google, zo gaf het bedrijf aan tijdens de conferentie, de details van apparaten gelijkstellen met de pixels op het scherm. Android 12 moet dus voor meer eenheid gaan zorgen in het Google-ecosysteem. Voor Google betekent Android 12 ook een hernieuwde focus op privacy, met bijvoorbeeld knoppen om microfoons en camera's op je telefoon integraal uit te schakelen.

AW Poll: Google wist jullie te verrassen met de Wear-aankondiging

Googles aankondiging in samenwerking met Samsung, trok ook de nodige aandacht. Eerder werden de nodige geruchten verspreid over Samsungs komst naar Wear OS, maar een bevestiging voor een definitieve overstap van Tizen bleef uit. Tot de I/O-keynote, dus. Door de samenwerking voor Wear tussen Google en Samsung moet het besturingssysteem sneller en energiezuiniger worden. Ook zal het appaanbod van Wear groeien, en kunnen fabrikanten voortaan standaard een ‘eigen schil’ voor Wear ontwikkelen, zoals OPPO eerder heeft gedaan.

Gerelateerde artikelen

Een andere grote aankondiging van I/O 2021 kwam uit de hoek van het Maps-team met functies die Maps nog slimmer moet maken. Opvallend was dat Google tweemaal aandacht gaf aan Maps: eerst voor functies om verkeersongelukken tegen te gaan en brandstof te besparen, en daarna voor vier nieuwe functies, waaronder een uitbreiding van Googles gedetailleerde kaarten en de komst van de tijdgebaseerde informatievoorziening, zodat je bepaalde locaties bijvoorbeeld alleen 's avonds ziet. Wil je alle I/O 2021 aankondigingen teruglezen? Klik dan op deze link.

AW Poll, dit vinden jullie

Dit zijn slechts zes van de twaalf aankondigingen. Er valt op termijn dus veel nieuws te ontdekken bij de diensten van Google. Toch zijn de aankondigingen niet gelijk aan elkaar en betekent de een meer voor het gebruiksgemak van Google dan de andere aankondiging. Welke aankondiging voor jullie het meest zal betekenen, kunnen wij uiteraard niet voor jullie bepalen. Vandaar dat wij het uitvroegen in de voorbije AW Poll.

Gerelateerde artikelen

Het resultaat van de AW Poll is duidelijk: de aankondiging van Google om Wear OS met Samsung om te toveren tot Wear is voor jullie de beste aankondiging. Met 34,5 procent van de stemmen staat de aankondiging bovenaan jullie top 3. Android 12 neemt voor jullie de tweede plaats in, met 22,8 procent van de stemmen, terwijl Material You op de derde plek eindigde met 13,9 procent van de stemmen. Vernieuwingen van ‘Google Zoeken’ en ‘Google Foto's’ spreken jullie het minst aan – beide opties kregen 0,6 procent van de stemmen toegewezen.

AW Poll: Google wist jullie te verrassen met de Wear-aankondiging

Het is wel duidelijk dat Google de aandacht heeft getrokken met zijn Wear-besturingssysteem. Het blijft nu de vraag of het die aandacht kan vasthouden nu het bedrijf moet gaan leveren. Samsung is volop met Google aan het werk om Wear te optimaliseren, waardoor de kans klein is dat het Wear-besturingssysteem ons zal teleurstellen. Ben jij het eens met de top drie die uit de AW Poll kwam? Wat is jouw top drie? Laat het ons zeker weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk