AW Poll: zoveel zouden jullie willen uitgeven aan Google Stadia

AW Poll: zoveel zouden jullie willen uitgeven aan Google Stadia

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Stadia

Twee weken terug vroegen we jullie naar wat jullie van Google Stadia vonden. Deze onlangs aangekondigde dienst zorgt ervoor dat er allerlei soorten games via de browser kunnen worden gespeeld, zonder dat de laptop hiervoor veel grafische kracht hoeft te hebben. Dit opent de deuren naar het spelen van grafisch veeleisende games op een smartphone, Chromebook of welk apparat dan ook: als de internetverbinding maar snel en stabiel genoeg is.

Uit de uitslag van twee weken terug bleek dat de meesten van jullie (40%) duidelijk aangaven dat jullie eerst even willen zien en ervaren hoe goed Stadia nou daadwerkelijk gaat werken: lag en input latency is erg belangrijk bij games en het is nog niet helemaal duidelijk hoe Stadia hier mee om zal gaan. Toch gaf 20% van de stemmers al aan dat ze meer geneigd zouden zijn grote games te gaan spelen aangezien ze nu niet de beschikking hebben over een console zoals de PS4 of Xbox.

Uitslag AW Poll Google Stadia prijs

In de AW Poll van deze week lieten we jullie bepalen hoe duur Google Stadia nou precies mag worden. De volledige uitslag van de 600 stemmen zie je hierboven. Duidelijk wordt meteen dat de voorkeur uitgaat naar een abonnementen-dienst: maar liefst meer dan driekwart van de stemmen (78%) gaan naar een maandelijks bedrag van een bepaalde hoogte.

Hierbij geeft 37% - de grootste categorie - aan dat ze tussen de 5 en 10 euro zouden willen besteden aan Stadia, in lijn met wat de meeste maandelijkse services zoals Spotify en Netflix kosten. Op de tweede plek met iets minder dan 25% van de stemmen komt tussen de 10 en 15 euro per maand: voor de iets fanatiekere gamepersoon een niet al te hoog bedrag als je nagaat dat de prijzen van losse games algauw rond de 50 of 60 euro liggen.

Stadia

Banner van Stadia in de Google Store

20% geeft aan dat ze games het liefst per stuk willen aanschaffen: als je maar een enkele game koopt en hier een half jaar of wat mee zoet bent is dat natuurlijk een stuk voordeliger dan een maandbedrag van een paar tientjes. Ten slotte blijkt dat de opties minder dan 5 euro per maand en tussen de 15 en 20 euro maar op weinig steun kunnen rekenen. Wij zijn heel benieuwd of Stadia de kant opgaat van een maandelijks abonnement of het bij het aanschaffen van games per stuk houdt. De tijd zal het leren.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk