AW Poll: Googles Nest Audio slaat niet erg aan bij het publiek

AW Poll: Googles Nest Audio slaat niet erg aan bij het publiek

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Nest Audio

In 2016 introduceerde Google het idee van een ‘slimme speaker’ tezamen met de Google Assistent. Sindsdien was de Google Home de aanvoerder van de lineup van slimme speakers die het bedrijf had uitgebracht.

Vier jaar later is het tijd voor een opvolger, zo moet Google gedacht hebben voordat ze aan de slag gingen met de Nest Audio, Googles opvolger van de Home-speaker uit 2016. Vooralsnog lijken de twee speakers naast elkaar te blijven bestaan, voor hoelang is nog onbekend.

Een interessant detail van de Nest Audio is de mogelijkheid om twee Nest Audio-speakers aan elkaar te koppelen. Daarnaast heeft de Nest Audio de ‘Media EQ’ en ‘Ambient EQ’, zodat het mogelijk blijft om je muziek of de stem van de Assistent te verstaan (Ambient), terwijl de Media-variant zorgt voor geluid dat past bij de ruimte waar de speaker staat. Apples HomePod-speaker had eenzelfde functie; in beide gevallen werkt het middels microfoons, die de weerkaatsing van het geluid ontvangen.

AW Poll: bij wie staat hij thuis?

Inmiddels heeft Google de pre-orders van de Nest Audio-speakers uitgeleverd en is hij voor iedereen vrij te bestellen. Afgelopen week vroegen wij aan jullie de Nest Audio-speaker al aangeschaft was. Er lijkt, zo blijkt uit de resultaten van de AW Poll, slechts een beperkt draagvlak te bestaan voor de Nest Audio. Zo’n 29.5 procent van de stemmers geven aan geen interesse te hebben in de Nest Audio. Bij 25.3 procent van de stemmers leeft twijfel, ze weten nog niet of ze de speaker willen aanschaffen.

Een deel van de stemmers, 20.3 procent, geeft aan dit nog niet te hebben gedaan maar zou wel van plan zijn om nog een Nest Audio aan te schaffen. Zoals te verwachten viel, zijn er stemmers die momenteel genieten van de slimme speaker.

6.5 procent van de stemmers geeft aan momenteel één Nest Audio te hebben staan, gevolgd door 16.9 procent die er twee hebben besteld en voor nog eens 1.5 procent bleek dit niet voldoende: zij hebben vier of meer Nest Audio-speakers gekocht.

Google Nest Audio aanschaffen

Google stuurde ons de slimme speaker vlak voor de lancering op, zodat wij alvast onze review op het uitgekozen moment konden publiceren. Sinds 15 oktober is de speaker officieel te koop in België en Nederland, voor een adviesprijs van 99 euro. Er zijn twee kleuren beschikbaar, krijt en houtskool. Bij het aanschaffen kun je kiezen uit één enkele speaker, een Duo Pack of een Triple Pack. In de laatste gevallen krijg je een lichte korting.

Voor het aanschaffen van de speaker kan je terecht bij Coolblue, BCC, bol.com, MediaMarkt, Tink en via de Google Store.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk