AW Poll: Een smartphone van glas of van metaal? Dit vinden jullie!

AW Poll: Een smartphone van glas of van metaal? Dit vinden jullie!

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Behuizing van een smartphone

Een smartphone is tegenwoordig in verschillende kleuren, maten en uitvoeringen te verkrijgen. Ieder persoon is uniek en een smartphone met eigen stijl past daar perfect bij. Het aanbod is dus groot en een ieder heeft een voorkeur.

Stel dat fabrikanten de uitslag van deze AW Poll respecteren en gaan uitvoeren? Welke materialen zouden we dan het meest tegenkomen in het straatbeeld? Dat zouden dan de smartphones van metaal/aluminium zijn. Een percentage van 66,2% heeft namelijk de voorkeur aan dit materiaal gegeven. Dit gaat dan wel ten koste van de mogelijkheid om draadloos te laden maar snelladen kan hier als alternatief dienen.

Op nummer twee staat een glazen behuizing. Dit zorgt er in de meeste gevallen ook voor dat het toestel draadloos kan worden geladen maar heeft ook negatieve kanten. Een glazen behuizing zit al snel vol met vingerafdrukken en is ook gevoeliger voor schade. Ja kan dan een bumpercase of hoesje aanschaffen maar hiermee 'verberg' je dan weer de behuizing.

OnePlus 6 Mirror Black

OnePlus 6 met glazen behuizing

Op de derde plaats is kunststof geëindigd. In heb begin van het smartphonetijdperk zagen we dit materiaal op zo'n beetje alle toestellen maar dat is na verloop van tijd een stuk minder geworden. Er wordt tegenwoordig gegooid met termen als premium en daar zou volgens velen kunststof niet toe behoren. Ikzelf heb veel smartphones met kunststof behuizingen gebruikt en deze waren altijd erg duurzaam. Daarnaast werden ze niet zo vuil.

Een klein percentage gaat voor ander materiaal. Een voorbeeld hiervan werd genoemd in de reacties, de behuizing van keramiek te zien op de Xiaomi Mi Mix 2. Ook doken hier de lederen achterkant van de LG G4 en Samsung Galaxy Note 4 op. Weliswaar was dit geen echt leer maar het voorzag de toestellen wel van een mooie afwerking dat niet gevoelig was voor vingerafdrukken.

LG G4

LG G4

Het is wel duidelijk welk materiaal de winnaar is geworden, metaal/aluminium. Er is ook nog een deel dat het niet uitmaakt aangezien zij meteen een case aanschaffen. Zo heeft iedereen een voorkeur en voorziet het enorme aanbod in verschillende Androidtoestellen in al deze behoeften.

AW Poll Behuizing van een smartphone

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk