AW Poll: geld uit de muur halen met je telefoon, wil jij het bij jouw bank?

AW Poll: geld uit de muur halen met je telefoon, wil jij het bij jouw bank?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Bij de bank ABN AMRO kan je voortaan geld opnemen bij de betaalautomaat zonder een betaalpas te gebruiken. Je meld je aan met je smartphone en scant de QR-code op de automaat. Wat denk jij van dat systeem? Wil je het liefst zo snel mogelijk, of is er een betere oplossing?

Geld opnemen met je telefoon

In winkels is contactloos betalen voor heel wat mensen de norm geworden, maar hebben we straks ook geen betaalpas meer nodig om geld uit de muur te halen? Voor klanten van AMBN AMRO is dat al realiteit, want het werkt met de Geldmaat-betaalautomaat en de Mobiel Bankieren-app.

Op de de betaalautomaat van Geldmaat verschijnt een QR-code die je met de app kan scannen. Vervolgens meld je je aan op je telefoon met een code of biometrische methodes zoals de vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning. Tot slot hoef je enkel het gewenste bedrag via de automaat in te voeren, en je ontvangt het contant geld. Je kan tot 500 euro per week afhalen met deze methode. Voorlopig kan het enkel nog bij ABN AMRO, en dus niet bij andere banken, ook al zijn de ING en Rabobank ook partners van Geldmaat.

Gerelateerde artikelen

De Geldmaat-betaalautomaat waarmee de functie werkt

De Geldmaat-betaalautomaat waarmee de functie werkt

Volgend jaar wil Geldmaat de functie nog verbeteren, want dan zal je via de NFC-chip van je telefoon kunnen verbinding maken als je even op de automaat tikt. Bij Rabobank zijn ze eerder in zo'n toepassing geïnteresseerd. "Zodra we merken dat er interesse is bij onze klanten dan gaan we daar zeker iets mee doen. Momenteel werkt de functie enkel nog maar voor Mastercard-klanten, en wij zouden zo'n functie voor geld afhalen zonder betaalpas ook voor Visa-klanten willen beschikbaar maken. Waarschijnlijk zal dat zijn in de vorm van een meer gebruiksvriendelijke oplossing via NFC", legt Eric Lagerwey uit, woordvoerder van Rabobank.

AW Poll

Wat denk jij? Zou je graag via je app en het scannen van een QR-code geld willen opnemen, of ben je meer te vinden voor een systeem via NFC? Misschien vind jij dat de huidige oplossing met de betaalpas nog steeds de beste? Laat het ons weten in de poll en verduidelijk je antwoord in de reacties onderaan dit artikel.

AW Poll: geld uit de muur halen met je telefoon, wil jij het bij jouw bank?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk