AW Poll: gebruik je widgets op je startscherm?

AW Poll: gebruik je widgets op je startscherm?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google is ontzettend trots op zijn nieuw vormgegeven widgets in Android 12 en wilde dat vorige week via een hele reeks afbeeldingen en gif's met de hele wereld delen. Nu we weten dat Google veel tijd besteed aan de widgets willen we van jullie weten of jullie ze überhaupt wel gebruiken. Stem nu!

Wat zijn widgets?

Een widget kun je zien als een verlengstuk van een app die op je telefoon is geïnstalleerd. Widgets zijn er in allerlei soorten en maten en geven informatie weer zonder dat je de bijbehorende app hoeft te openen. Zo plaats je zo'n widget op je startscherm:

  1. Tik op een leeg gedeelte op een startscherm en houd dit vast
  2. Tik op Widgets 
  3. Tik op een widget en houd deze vast
  4. Sleep de widget naar de gewenste positie en haal je vinger van het scherm

Je kan ook het formaat van de widget aanpassen. Dat doe je als volgt:

  1. Tik op een widget op het startscherm en houd deze vast
  2. Haal je vinger van het scherm. Als het formaat van de widget kan worden aangepast, zie je een kader met stippen aan de zijkanten
  3. Sleep de stippen om het formaat van de widget aan te passen
  4. Als je klaar bent, tik je ergens buiten de widget
Nieuwe Material You-widget van Google Maps

Nieuwe Material You-widget van Google Maps

Widgets in Android 12

We hebben al veel nieuwe Android 12-widgets voorbij zien komen, en dit is het bijna complete overzicht van Google geheel in Material You-stijl. Laura heeft het in haar artikel mooi verwoord: "Material You kijkt naar je wallpaper en matcht de kleuren bij notificaties, widgets en door heel Android 12 heen. Een streling voor het oog." Overigens is niet iedereen op de redactie het daarmee eens.

AW Poll: gebruik je widgets op je startscherm?

Wij zijn benieuwd of Google zijn tijd en energie niet voor niets in de widgets steekt. Laat in de AW Poll hieronder weten of je widgets gebruikt en zo ja, hoeveel widgets jij er op je startscherm hebt staan. Leg ook uit waarom je voor een bepaalde optie hebt gestemd in de reacties onderaan dit artikel.

Gebruik je widgets op je startscherm?

AW Poll: gebruik je widgets op je startscherm?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk