AW Poll: gebruik je veelal Google-apps of alternatieven?

AW Poll: gebruik je veelal Google-apps of alternatieven?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Elke Android-telefoon met Play Store-licentie verschijnt met de apps van Google. Vaak vind je een apart mapje op het startscherm met daarin diensten als: Maps, Gmail en Drive. Al is het natuurlijk nooit verplicht om met die apps aan de slag te gaan. Wij vragen in deze AW Poll of je de apps van Google gebruikt of veelal alternatieven.

Google-apps

Als je een Andorid-telefoon bezit krijg je die automatisch geleverd met de populaire diensten van Google. Veel mensen kunnen niet langer zonder Maps, YouTube en hun vertrouwde Gmail-inbox. Ontbreken deze apps op hun Android-toestel, dan lijkt het wel lastig om de grote groep van consumenten te overtuigen. Dat blijkt bij Huawei Mobile Services, Huawei's eigen alternatief zonder Google-apps. Huawei kent een terugval in zijn marktaandeel sinds het zijn eigen apps noodgedwongen naar voren schuift.

Aan de andere kant zijn er wel sterke alternatieven die door tal van appontwikkelaars worden aangeboden. Evernote kan een sterk alternatief zijn voor Google Keep, daarnaast vervangt Microsoft Word Google Documenten, en HERE WeGo is al jarenlang een sterke vervanger voor Google Maps. Ga je even naar browsers kijken, dan zijn er ook talloze alternatieven die elk hun eigen troeven hebben.

Gerelateerde artikelen

We zien zelfs dat Google bij bepaalde diensten moeilijkheden ondervindt om te concurreren. Spotify is nog altijd vele malen populairder dan YouTube Music en Google lijkt maar geen doeltreffende strategie te vinden als het om berichtendiensten aankomt. Lastiger is dan wel weer om een alternatief te vinden voor bijvoorbeeld YouTube. Er zijn nog andere videoplatformen zoals Vimeo, en ook TikTok kan als een populaire app voor video's worden gezien, maar geen van deze kan YouTube echt volledig vervangen.

AW Poll

Er zijn dus heel wat alternatieven in de aanbieding voor Google-apps, maar bepaalde diensten zijn ook moeilijk om te ruilen. Anderzijds merken we uit een vorige AW Poll dat jullie wel graag op zoek gaan naar privacyvriendelijke alternatieven als die verder de belangrijkste taken goed vervullen.

Scroll even door je app-lijst en laat ons dus weten of jij veelal Google-apps gebruikt of dat alternatieven echt de bovenhand nemen op jouw telefoon. Laat je stem achter in de AW Poll en verduidelijk jouw mening in de reacties onderaan dit artikel.

AW Poll: gebruik je veelal Google-apps of alternatieven?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk