AW Poll: gebruik je het Always-on display op je smartphone?

AW Poll: gebruik je het Always-on display op je smartphone?

Always-on display

Veel vlaggenschepen zijn voorzien van een always-on-display zoals recente high-end toestellen van Samsung. Met deze optie kun je meldingen, het tijdstip of andere zaken altijd op je scherm laten weergegeven, ook als het toestel vergrendeld is. Bij de weergave van een always-on-display blijft het grootste deel van het scherm zwart zodat het minder van de accu vergt. Samsung heeft het deze week mogelijk gemaakt om gif'jes in te stellen op het always-on-display van de Galaxy S8, S9 en Note 8 die op Android 8.0 Oreo draaien. Op deze manier wordt het gebruik ervan nog leuker gemaakt.

Het gebruik van een always-on-display op AMOLED-schermen verbruikt zelfs nog minder energie. Hoe dit precies werkt, kan je in dit achtergrondartikel lezen. Bij een toestel met een LCD-scherm wordt slechts een gedeelte van de backlight ingeschakeld, zodat notificaties kunnen worden weergegeven. Samsung is overigens niet de enige fabrikant met deze functie, onder andere LG en Motorola bieden soortgelijke functionaliteit.

AW Poll

Nu steeds meer schermen over deze functie beschikken, zijn we benieuwd of jullie gebruik maken deze functie en waarom of waarom juist niet. Laat hiervoor je stem achter in deze poll en discussieer mee in de reacties!

Lees meer over:
AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties