AW Poll: Ga jij een augmented reality-bril op je neus zetten?

AW Poll: Ga jij een augmented reality-bril op je neus zetten?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De eerste augmented reality-bril zagen we al in 2013, de Google Glass. Die bril heeft nooit het grote publiek bereikt, maar OPPO gaat een nieuwe poging wagen. Onze AW Poll gaat over de augmented reality-bril voor het grote publiek, en dat zijn jullie.

Wat is een augmented reality?

Augmented reality staat voor Aangevulde realiteit. Deze techniek voegt een laag over de werkelijkheid heen. Daarbij kan je denken aan navigatie, zoals de augmented reality-wandelnavigatie in Google Maps. Google gebruikt voor de 'werkelijkheid' de smartphonecamera en voor de virtuele objecten worden verschillende pijlen en Maps-markeringen gebruikt. Dit tezamen maakt augmented reality-navigatie tijdens het wandelen mogelijk.

Ook een mooi voorbeeld is de manier waarop Google verschillende dieren en objecten in onze woonkamer kan plaatsen. Fans van Amerikaanse pick-ups kunnen hun hart ophalen bij dit knappe staaltje augmented reality waarbij je de volledig elektrische Ford F-150 Lightning van alle kanten kunt bekijken. Inderdaad ook in je woonkamer of waar je ook bent.

Navigeren met de OPPO Air Glass tijdens het wielrennen

Navigeren met de OPPO Air Glass tijdens het wielrennen

Naast de smartphone kan er ook een bril gebruikt worden om virtuele informatie weer te geven terwijl je rondkijkt in de werkelijkheid. OPPO heeft zijn OPPO Air Glass vandaag aangekondigd en die moet een breed publiek gaan bedienen. Deze AR-bril laat navigatie-aanwijzingen zoals een heads-up-display dat doet, en kan ook realtime voor je vertalen zodat je met iedereen ter wereld een gesprek kan voeren. Ook al ken je de taal niet. OPPO wil graag zien dat iedereen, brildragend of niet, de OPPO Air Glass in gaat opzetten, en China krijgt de primeur.

Meer fabrikanten zijn bezig met zo'n augemented reality-bril. Denk aan de Smart Glasses van Xiaomi, de Ray Ban van Meta, het Samsung zou ook aan zo'n bril werken. En vanochtend werd bekend dat Google ook aan een nieuwe augmented reality (AR)-headset zou werken. Het lijkt er dus op dat fabrikant een nieuwe poging gaan wagen om de augemented reality-bril of -headset naar het grote publiek te brengen. Klaarblijkelijk waren we er in 2013 nog niet klaar voor, maar zijn we dat nu wel?

AW Poll

Nu zijn wij benieuwd wat jullie vinden van zo'n augemented reality-bril. Zou je er eentje willen gebruiken in het dagelijks leven? Of is zo'n AR-bril nog altijd voor de early adopters weggelegd? Laat je stem in de AW Poll achter, en leg ook uit waarom je voor een bepaalde optie hebt gestemd in de reacties onderaan dit artikel.

Ga jij een augmented reality-bril op je neus zetten?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk