AW Poll: fabrikanten dwingen tot 7 jaar updates, is dat een goed idee?

AW Poll: fabrikanten dwingen tot 7 jaar updates, is dat een goed idee?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Duitse overheid wil dat smartphonemakers zeven jaar lang beveiligingsupdates blijven uitrollen voor hun telefoons. Wij zijn benieuwd naar jullie mening.

Updates en Android

Updates en Android zijn altijd al hot items geweest op Androdiworld en daarom is het ook goed om te zien dat fabrikanten hier ook meer tijd en energie aan besteden. Zo leidt Samsung de top 10 als het gaat om een goed updatebeleid. Veel Galaxy-telefoons kunnen drie jaar lang rekenen op nieuwe Android-versies en vier jaar lang beveiligingsupdates. Als voorbeeld: de Galaxy S21-serie krijgt Android 12 in 2021, Android 13 in 2022 en Android 14 in 2023. Samsung geeft zijn high-end Enterprise-smartphones zelfs vijf jaar beveiligingsupdates.

Andere fabrikanten geven ook meer aandacht aan de beveiliging van hun telefoons. OPPO en Vivo verlengden onlangs de termijn voor updates van twee naar drie jaar en OnePlus heeft onlangs ook een aantal wijzigingen in zijn updatebeleid doorgevoerd. Google loopt met zijn Pixeltelefoons nog achter. De zoekgigant garandeert namelijk drie jaar lang Androidversie-updates en minimaal drie jaar lang beveiligingsupdates. Mogelijk zullen de nieuwe Pixel 6-telefoons vijf jaar lang updates ontvangen.

Duitsland gaat nog een stap verder 

Duitsland wil nu nog een stuk verder door zeven jaar updates af te dwingen voor smartphonefabrikanten. Dat is langer dan het voorstel van de Europese Commissie dat vijf jaar updates voor klanten garandeert. Tijdens deze periode wil de Duitse overheid dat fabrikanten beveiligingsupdates uitrollen en reserve-onderdelen beschikbaar stellen.

Gerelateerde artikelen

Het is niet eenvoudig om dit te bewerkstelligen want ook chipmakers zoals Qualcomm en MediaTek zullen in dit proces moeten worden betrokken. Daarnaast zullen de telefoons naast zeven jaar beveiligingsupdates ook langer nieuwe versie-updates moeten krijgen. Telefoons die langer beveiligingsupdates krijgen worden langer gebruikt. Maar veel apps zoals WhatsApp ondersteunen oudere Androidversies niet meer, en ook bepaalde functies zullen in oudere Androidversies niet meer werken. Dan nog rijst de vraag, wie gebruikt zijn of haar telefoon zeven jaar lang en wie wil er meer betalen voor langere ondersteuning?

AW Poll

Wat denk jij, is zeven jaar ondersteuning een redelijk voorstel, of ben jij tevreden als fabrikanten vijf jaar lang of minder je telefoon blijven ondersteunen? Laat je stem achter in de poll en vertel ons ook in de reacties.

AW Poll: fabrikanten dwingen tot 7 jaar updates, is dat een goed idee?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk