AW Poll: draadloze oortjes zitten bij jullie in de stroomversnelling

AW Poll: draadloze oortjes zitten bij jullie in de stroomversnelling

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Draadloze hoofdtelefoons, in de vorm van on-, over- of in-ear varianten, werden jaren terug nog nauwelijks verkocht. Naast de voordelen van bedrade oortjes, zoals het ‘niet op hoeven laden’ en ‘beter geluid’, waren draadloze oortjes behoorlijk aan de prijs. Wat kopen jullie in 2021: bedraad of draadloos? Lees het in de uitslag van de recente AW Poll.

Draadloze of bedrade hoofdtelefoons

Draadloze hoofdtelefoons, zowel in-, on- en over-ear varianten, zijn de voorbije jaren geëvolueerd tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Daar zijn verschillende verklaringen voor, waaronder de prijs – draadloze varianten van oortjes beginnen steeds toegankelijker te worden. Jaren geleden betaalde je voor een gemiddeld paar volledig draadloze in-ear oortjes nog ‘gemakkelijk’ meer dan 200 euro. Tegenwoordig kun je voor rond de 100 euro, of zelfs ver daaronder, draadloze oortjes oppikken die niet veel onder doen voor de duurste draadloze oortjes, zoals geldt voor de Samsung Galaxy Buds+.

Gerelateerde artikelen

Naast de prijs, spelen de beschikbare functies op hoofdtelefoons een belangrijke factor. Wil je ANC? Dan is het aanbod daarvoor tegenwoordig flink gegroeid. Ook maken draadloze hoofdtelefoons het steeds makkelijker om je telefoon bedienen en zijn er meer hoofdtelefoons gekomen die je vanaf je telefoon kunt bedienen – onder andere door EQ-instellingen aan te passen. Verder nam de kwaliteit van draadloze producten toe, onafhankelijk van het segment. Onderdeel daarvan zijn de materialen die gebruikt worden, maar ook de batterijduur die ze bieden.

AW Poll: draadloze oortjes zitten bij jullie in de stroomversnelling

Wat niet vergeten mag worden bij de evolutiegolf, is het verdwijnen van de audiopoort op meer en meer apparaten. Zeker in het high-end segment – maar ook steeds vaker in het midrangesegment – zien we veel telefoons zonder 3.5mm-audiopoort. Een dongle lost het probleem in principe op; veel consumenten zien het verdwijnen van de poort echter als reden om een draadloze hoofdtelefoon in huis te halen. Hoewel bedrade oortjes op veel vlakken voordelen hebben, waaronder dat je ze niet hoeft op te laden, zijn draadloze oortjes wel erg fijn in situaties waarin je veel moet bewegen.

AW Poll, dit gebruiken jullie

Draadloze hoofdtelefoons (of oortjes) zijn aan een opmars bezig, dat is duidelijk. Tegelijkertijd is het ons niet bekend welk type hoofdtelefoons jullie gebruiken. In de AW Poll van afgelopen dinsdag zijn wij overgegaan tot het stellen van precies die vraag: “Welk type koptelefoons of oortjes gebruik jij?” Het resultaat lijkt alvast duidelijk te zijn, draadloze oortjes staan met stip op één in de uitslag. Voor 81,1 procent van de lezers geldt dat ze gebruikmaken van draadloze hoofdtelefoons. Nog geen 16 procent van de lezers die de stembus passeerde gaf aan bedrade hoofdtelefoons te gebruiken.

AW Poll: draadloze oortjes zitten bij jullie in de stroomversnelling

Over het type draadloze of bedrade hoofdtelefoon dat het populairst is valt mede door de opzet van de AW Poll weinig te zeggen. Wel lijkt een ‘groot deel’ van de groep van draadloze hoofdtelefoons in het bezit te zijn van een in-ear oortjes. Draag jij ook graag in-ear oortjes, of draag je liever een over- of on-ear hoofdtelefoons? Laat het ons ook vooral weten welke oortjes jij graag draagt, of waar de Androidworld-redactie naar moet kijken voor toekomstige reviews van draadloze hoofdtelefoons.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk