AW Poll: dit zijn de streamingdiensten op Androidworld

AW Poll: dit zijn de streamingdiensten op Androidworld

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Het streamen van muziek en video is bij heel wat gezinnen de norm geworden. Het is de basis van hun mediaentertainment, omdat het grote aanbod en het gebruiksgemak aanlokkelijke kenmerken zijn. We bespreken de diensten waar onze lezers het meeste op geabonneerd zijn.

AW Poll streamingdiensten

In een recente poll van Androidworld kon je stemmen op alle streamingdiensten waar jij op geabonneerd bent. Al hebben we ook enkele gratis formules in deze poll meegenomen. AW-Lezers konden uiteraard meerdere stemmen uitbrengen, want het gebeurt wel vaker dat gezinnen van meerdere diensten tegelijk een abonnement hebben. Hier ontdek je welke diensten de meeste stemmen hebben gekregen.

Top 5 populairste videostreamingdiensten

Laten we met het streamen van films en series beginnen. Weinig verrassend is Netflix de dienst waarop jullie het meeste geabonneerd zijn, maar voor de tweede plek is het best wel spannend geworden. Amazon Prime Video heeft die plaats geclaimd, net voor Disney Plus. Videoland is dan weer de populairste service van eigen bodem, gevolgd door NPO Start.

Percentage gebruikers op AW
1. Netflix 35,9%
2. Amazon Prime Video 17,6%
3. Disney+ 17,1%
4. Videoland 8,6%
5. NPO Start 5,6%
Geen videostreamingdienst 4,6%

Gerelateerde artikelen

Top 5 populairste muziekstreamingdiensten

Het was geen verrassing dat Netflix de meeste abonnementen heeft onder de videodiensten, maar we kunnen over Spotify hetzelfde zeggen. 34,2 procent van de stemmers gebruikte de Premium-variant terwijl 9,2 procent een gratis account heeft.

Bij Google is er nog meer werk om gratis gebruikers van YouTube Music te overtuigen, want die zijn goed voor 11 procent van de stemmen, vergeleken met 10,6 procent voor de geabonneerden. TuneIn komt makkelijk op de derde plaats en ten slotte komt Soundcloud.

Percentage gebruikers op AW
1. Spotify (gratis + betaald) 41,4%
2. YouTube Music en YouTube Premium samen 11%
3. YouTube Music (gratis) 10,6%
4. TuneIn 9,2%
5. Soundcloud 4,9%
Geen muziekstreamingdienst 5,7%

Op welke dienst ben jij geabonneerd, en durf je weleens te wisselen tussen de verschillende diensten? Misschien ben je juist al jarenlang van dezelfde service klant en zie je geen reden om even aan de overkant een kijkje te nemen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Het is themaweek op Androidworld

Deze week staat Androidworld in het teken van de themaweek Entertainment en dit artikel is daar onderdeel van. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel (check ook onze Android-app). Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk