AW Poll: dit zijn de functies die jullie nog missen in Signal

AW Poll: dit zijn de functies die jullie nog missen in Signal

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Sinds het ontstaan van commotie omtrent het vernieuwde privacybeleid van WhatsApp in de Verenigde Staten is Signal ongekend succesvol. Toch is het nog niet de perfecte chatapp en is er nog ruimte voor verbetering: dit zijn, volgens de Androidworld-lezers, dé functionaliteiten die Signal nog moet implementeren.

Populariteit Signal

Signal werd in het verleden vaak gebruikt door mensen die privacygevoelige informatie liever niet op WhatsApp of Telegram deelde. Recent veranderde dit door de commotie rondom WhatsApp: Signal wist in korte tijd zijn gebruikersaantallen op Android te vervijfvoudigen, van tien miljoen gebruikers naar 50 miljoen gebruikers. Hoeveel gebruikers Signal momenteel precies heeft, is onbekend. Nadat de cijfers in de Play Store werden geüpdatet, heeft Signal geen verdere updates meer gegeven.

AW Poll: dit zijn de functies die jullie nog missen in Signal

Wel bracht Signal direct een aantal belangrijke functies van WhatsApp naar zijn chatapp om men de functies te bieden die ze het liefst gebruiken. Uiteraard in de hoop dat gebruikers daardoor blijven hangen. Er werd bijvoorbeeld een optie toegevoegd om chatachtergronden in te stellen, evenals de optie om je favoriete (bewegende) stickers te versturen. Ook begon Signal met het uitbreiden van functies voor het videobellen en kun je tegenwoordig een uitnodiging voor jouw groep(en) als link doorsturen.

Beperkte functieset

In vergelijking met diensten als WhatsApp of Telegram is Signal op sommige vlakken nog wel relatief beperkt, zoals geldt voor de mogelijkheden om chatgesprekken op te slaan. Via WhatsApp kan dat in Google Drive. Voor Signal moet je dit handmatig inschakelen en worden de back-up-bestanden op het toestel opgeslagen. Net zoals WhatsApp, maar wel in tegenstelling tot Telegram, is het niet mogelijk om berichten te bewerken; verder is het in Signal niet zichtbaar wanneer iemand online is (geweest).

Gerelateerde artikelen

Dat Signal zulke functies mist, ligt in lijn met de originele doelstelling van de chatdienst: ze willen de privacybewuste keuze zijn en leggen daar de nadruk op, onder andere met end-to-end-encryptie. Er wordt verder de nadruk gelegd op de openbaarheid van de code van Signal, waardoor lekken in de beveiliging van Signal sneller opgelost kunnen worden. Tot slot verzamelt Signal geen gegevens van zijn gebruikers, in tegenstelling tot diensten als WhatsApp en Facebook Messenger.

AW Poll: dit mist er in Signal

Hoewel er in vergelijking met andere chatapps meerdere functies missen, is het maar de vraag hoe belangrijk ze zijn in het gehele plaatje. Vandaar dat er afgelopen week een AW Poll gepubliceerd is met de vraag wat jullie nog missen in Signal. Het antwoord is luid en duidelijk, zo blijkt uit data van de AW Poll: het niet kunnen verbergen van je telefoonnummer voor anderen stoort jullie nog het meest, met 26 procent van de stemmen.

AW Poll: dit zijn de functies die jullie nog missen in Signal

Een gedeelde tweede plaats – met functies die beide 17 procent van de stemmen kregen – gaat naar het niet kunnen zien van welke contacten online zijn en het missen van een webversie van Signal. De derde functie die jullie erg zeggen te missen, is het niet kunnen delen van je ‘live locatie’: 9 procent van de stemmen kwamen binnen voor die functie. Polls worden juist het minst gemist, met slechts 2 procent van de uitgebrachte stemmen.

Signal: privéberichtenapp

Signal: privéberichtenapp

Signal is een privacyvriendelijke chat-app waarvan de code volledig open-source is beschikbaar gemaakt. De berichtendienst verzamelt geen gegevens van gebruikers en ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk