AW Poll: dit is volgens jullie de beste provider van Nederland

AW Poll: dit is volgens jullie de beste provider van Nederland

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Met de overname van Simpel bekwam T-Mobile afgelopen week de grootste provider die wij in Nederland kennen. Naast T-Mobile heb je nog Vodafone en KPN als grootmachten. Dat er favoriete providers zijn is wel zeker, vandaag bekijken wij wat jullie favoriet is in de AW Poll uitslag.

T-Mobile is de grootste

Onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), de toezichthouder voor mededinging, liet eerder dit jaar een ‘weinig verrassend’ beeld zien: T-Mobile was – op het gebied van dataverbruik – de grootste telecomspeler van Nederland. Dat komt mede door het brede aanbod van providers die momenteel in de bundel van T-Mobile zitten. Het bedrijf nam de afgelopen jaren onder andere Ben, Tele2 en recent nog telecomprovider Simpel over.

AW Poll: dit is volgens jullie de beste provider van Nederland

In het eerste kwartaal werd zo’n 50-55 procent van het mobiele dataverbruik via het netwerk van T-Mobile verwerkt. KPN volgde op een tweede plaats, met een flinke achterstand: 20-25 procent van de mobiele data verliep via KPN’s netwerk. VodafoneZiggo, bij consumenten bekend als Vodafone, nam het kleinste aandeel in op de markt, slechts 15-20 procent van het totale dataverbruik. Dat de netwerken van T-Mobile zoveel mobiele data verwerken, heeft allicht te maken met de onbeperkte data-bundels die zowel T-Mobile als Tele2 aanbieden.

Persoonlijke ervaringen

Hoe groot een provider is – en specifiek hoeveel data deze providers verwerken – zegt weinig over de ervaringen die klanten hebben bij de verschillende telecomproviders. De ervaring zal daarnaast per persoon verschillen.

Gerelateerde artikelen

Elke provider heeft per gebied een ander bereik: op een plek waar de een met KPN de hoogste datasnelheden haalt, kan de ander op het T-Mobile-netwerk ‘geen ontvangst’ hebben. Ook de klantenservice kan een belangrijke rol spelen: sommige mensen hebben eigenlijk nooit contact, terwijl de ander wellicht meer problemen – en dus meer hulp – nodig heeft.

AW Poll: de beste provider

Is de grootste provider van Nederland ook de beste provider? In onze wekelijkse AW Poll vroegen wij onze lezers om hun mening en die vraag werd met een ruime voorsprong beantwoord: volgens jullie is T-Mobile inderdaad de beste provider van Nederland, aldus 37,7 procent van de lezers die op de AW Poll stemde. Op een tweede plaats staat KPN, met 21,1 procent van de stemmen en Vodafone is hekkensluiter, met 17,3 procent van de stemmen.

AW Poll: dit is volgens jullie de beste provider van Nederland

In onze AW Poll werden ook verschillende kleine providers, waaronder Youfone, Hollands Nieuwe en het nieuwe Budget Mobiel opgenomen. Tele2 scoorde het beste van alle kleine providers, met 5,51 procent van de stemmen.

Gerelateerde artikelen

Budget Mobiel eindigt onderaan met slechts twee stemmen, wat deels te maken zal hebben met het korte bestaan van de Nederlandse telecomprovider. Ben jij het eens met deze resultaten? Wat zijn jouw eigen ervaringen met de providers? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk