AW Poll: deze app gebruiken sportende AW-lezers het meest

AW Poll: deze app gebruiken sportende AW-lezers het meest

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Sportief met Android

Sportprestaties meten: het kan al jaren, apps zijn er genoeg en er kan steeds meer gedaan worden met de verzamelde data. Die kan van de Android-smartphone komen, maar er zijn ook veel wearables als smartwatches met sensoren en metertjes die informatie opnemen. De een meet alleen het aantal stappen dat je zet, terwijl een ander workouts en je bijbehorende hartslag volgt of bijvoorbeeld trainingschema's maakt. Of het iets voor jou is, moet je ervaren. Claudia houdt bijvoorbeeld haar hardloopronden bij, terwijl ik als ik ga rennen mijn smartphone en smartwatch thuislaat.

Strava en Google Fit favoriet

Maar goed, we vroegen jullie welke app jullie gebruiken bij het sporten. De poll bevatte achttien opties en wie een andere app gebruikt kon 'overige' kiezen. De honderden stemmen geven een beeld welke apps wel en niet populair zijn. Zo krijgt Strava, bedoeld voor hardlopers en fietsers, de meeste stemmen (20 procent). Google Fit, dat allerlei activiteiten bijhoudt, volgt met 12 procent. Endomondo, Samsung S Health (ook voor meerdere sporten), Runtastic en Runkeeper (gericht op hardlopen) krijgen tussen de 10 en 11 procent van de stemmen. Apps van TomTom, Garmin, Nike en Fitbit zijn duidelijk minder populair.

Afhankelijk van de sport die je nu doet of waar je aan wilt beginnen, is het misschien interessant om zo'n app eens uit te proberen? Ze zijn veelal gratis te gebruiken met betalingen om alle mogelijkheden te ontgrendelen.

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden

Google Fit biedt je een overzicht van hoeveel je beweegt. De dienst kan data van allerlei fitness-apps verzamelen en maakt het behalen van jouw gezondheidsdoelen een ..
Endomondo Hardlopen & Fietsen

Endomondo Hardlopen & Fietsen

Endomondo is een persoonlijke (sport)activiteitentracker, waarbij je allerlei informatie kunt bekijken en terugzien, tijdens de pauze van zo'n activiteit of erna. Je ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk