AW Poll: de OnePlus 9-serie wordt door jullie overgeslagen

AW Poll: de OnePlus 9-serie wordt door jullie overgeslagen

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Het is weer zover: OnePlus heeft zijn eerste high-end telefoons van het jaar geïntroduceerd, de OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro. Voor het eerst ligt de focus volledig op de camera's met zijn Hasselblad-samenwerking. Is dat voldoende om jullie te verleiden om de OnePlus 9-serie in huis te halen? Dat lees je in de AW Poll-uitslag.

OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro

Jarenlang klaagde klanten van OnePlus over middelmatige camerasensoren op zijn telefoons en de opvallende kleursamenstelling van foto's die geschoten werden met OnePlus-toestellen. Vorig jaar begon de Chinese fabrikant met het doorvoeren van verbeteringen: dit begon met de 8 Pro en laat zich ditmaal zien in de verbeterde camerakwaliteiten van de OnePlus 9-serie die ‘in samenwerking’ met Hasselblad is ontwikkeld.

Gerelateerde artikelen

Op de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro maakt het bedrijf namelijk gebruik van de kleurkalibratie die door Hasselblad is ontwikkeld. Met de kleurkalibratie van Hasselblad ligt de focus op natuurlijke kleuren – dit toont zich ook in de foto's die de OnePlus 9 Pro schiet, concludeerde Claudia in haar review. Voor hardware-oplossingen is het nog iets te vroeg, aldus OnePlus. Het eerste jaar van de samenwerking staat volgens de fabrikant in het teken van softwareverbeteringen. Pas later zal OnePlus de hardware onder handen nemen.

Eigen Sony-camerasensoren

OnePlus heeft wel eigenhandig een begin gemaakt aan de hardwareverbeteringen: zo werkte Sony, OPPO en OnePlus samen aan de 48 MP-hoofdcamera van de OnePlus 9 Pro en de groothoekcamera met een 50 MP-resolutie die op zowel de OnePlus 9 als de 9 Pro te vinden is. Beide sensoren zijn op dit moment exclusief aan OnePlus en OPPO en bieden onder andere betere foto's in de avonduren door de grotere sensoren.

AW Poll: de OnePlus 9-serie wordt door jullie overgeslagen

Buiten de verbeterde camera's, heeft OnePlus ditmaal tijd gestoken in een nieuw ontwerp en is het bedrijf er wederom in geslaagd om de beste AMOLED-beeldschermen te gebruiken, waarbij de Pro-variant nog een streepje voor heeft met zijn variabele verversingsfrequentie door de LTPO-techniek. Wil je alles te weten komen over de OnePlus 9 of OnePlus 9 Pro? Lees dan gerust het aankondigingsartikel. Daarnaast heeft Claudia de review van de OnePlus 9 Pro afgerond – die lees je hier.

AW Poll, dit vinden jullie

OnePlus verbeterde zijn camera's en kan daarmee – in ieder geval voor de 9 Pro – meekomen met de meeste high-end telefoons. Of dat voldoende is om jullie te verleiden om een telefoon uit deze toestelreeks aan te schaffen, bleef echter maar de vraag. In de recente AW Poll vroegen wij of jullie geïnteresseerd zijn in de OnePlus 9-serie. Ondanks de verbeteringen zegt een meerderheid dit niet te zijn (36,9 procent) of nog op de reviews te wachten (30,7 procent).

AW Poll: de OnePlus 9-serie wordt door jullie overgeslagen

Androidworld-lezers die wel van plan zijn om een OnePlus 9-serie toestel te kopen, geven aan het meest geïnteresseerd te zijn in de OnePlus 9 Pro, die kreeg 78,6 procent van de stemmen. Van de OnePlus 9 hoeft de Chinese fabrikant volgens onze peiling maar weinig te verwachten – die bleek namelijk bij slechts 21,4 procent van de Androidworld-lezers met interesse voor de 9-serie in trek.

Gerelateerde artikelen

Dat de OnePlus 9 minder in trek is, heeft mogelijk te maken met zijn goedkopere behuizing en zijn oudere hoofdcamera – in tegenstelling tot de OnePlus 9 Pro, gebruikt de 9 namelijk de camera uit OnePlus’ 8 Pro. Denk jij er ook zo over, of zijn er nog andere redenen waarom je eerder kiest voor OnePlus’ 9 Pro over de 9 (non-Pro)? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk