AW Poll: CoronaMelder, ga jij de app voor contactonderzoek gebruiken?

AW Poll: CoronaMelder, ga jij de app voor contactonderzoek gebruiken?

CoronaMelder

Met behulp van een app en het contactonderzoek van de GGD gaat Nederland het coronavirus indammen. De bedoeling is dat een nieuwe uitbraak van het virus sneller in kaart wordt gebracht om zo potentiële broeihaarden te ontmijnen. Met CoronaMelder krijg je automatisch een melding als je in contact bent geweest met een besmet persoon, en dat moet sneller werken dan het gewone contactonderzoek van de GGD.

Tenminste, de effectiviteit van de nieuwe app hangt ook veel af van het aantal gebruikers. Alleen mensen die de app gebruiken en bluetooth geactiveerd houden, kunnen een bijdrage leveren aan het digitale contactonderzoek. De eerste onderzoeken tonen ook aan dat corona-apps wereldwijd weinig worden geïnstalleerd.

Een ander belangrijk aspect van de CoronaMelder-app is veiligheid en respect voor de privacy van gebruikers. De Nederlandse app gebruikt willekeurige codes om het contact tussen mensen te registreren, en zo garandeert de app anonimiteit. CoronaMelder kent ook je naam en locatie niet en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) erkent dat de app is gemaakt met het oog op privacy. Al heeft de AP nog wel een reeks verbeterpunten op het oog, dat uitte ze in een adviesrapport.

AW Poll

Androidworld heeft in april al eens in een poll onderzocht of je een corona-app al dan niet zou gebruiken, maar nu alle details over CoronaMelder op tafel liggen, onderzoeken we graag of die mening ondertussen is gewijzigd. Heeft CoronaMelder sceptici over de brug kunnen trekken of zijn er meer Nederlanders tegen de app gekeerd? Laat je stem achter in de poll en verduidelijk je mening ook in de reacties onderaan dit artikel.

CoronaMelder
CoronaMelder is de officiële corona notificatie-app van Nederland, ontwikkeld onder het toezicht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De ap ..

Meer info

Lees meer over:
AW Poll CoronaMelder

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties