AW Poll: jullie betalen massaal contactloos via de telefoon

AW Poll: jullie betalen massaal contactloos via de telefoon

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

AW Poll: contactloos

Contactloos betalen: het is al jaren mogelijk; zowel via je telefoon, als met je pinpas. ABN Amro nam een besluit, waar elke Nederlandse Android-gebruiker (bijna...) van is geschrokken. De bank stopt bij Android 10 met het ondersteunen van zijn Wallet-applicatie. Door het ‘besluit’ van ABN, zijn klanten nu aangewezen op een korte lijst met smartwatches die werken met het Android-ecosysteem. Dat is volgens ABN Amro een oplossing voor 5 procent van zijn klanten, die de Wallet-app gebruikte. Als je de Wallet-app gebruikte kon je de achterkant van je telefoon (NFC) tegen de betaalautomaat houden, om te betalen.

Uitslag AW Poll contactloos betalen

Ook voor klanten die niet op Android 10 zitten, is het einde van de Wallet-app nabij. Volgens ABN is de app vanaf 20 januari 2020 niet meer te gebruiken, zelfs op oude versies van Android. In onze AW Poll vroegen wij jullie naar meningen betreffende contactloos betalen – in totaliteit kregen we 1.555 stemmen binnen, waarvoor dank. Het geeft in ieder geval aan, dat het onderwerp leeft binnen onze community. Het leeft niet alleen, jullie gebruiken ook massaal je telefoon om contactloos te betalen. In de stembus zaten 666 stemmen van consumenten, die altijd gebruikmaken van contactloos betalen.

Toekomstplannen

Uiteraard is er ook een groep die het zo nu en dan afwisselt met het ‘ouderwetse stukje plastic’. Op de keuze voor “Ja, soms” kwamen 452 stemmen binnen. Op de derde plek staan alle gebruikers die geen gebruik willen maken van contactloos betalen, met in zijn totaliteit 294 stemmen. Ten slotte is er een groep met toekomstplannen. Zo’n 134 stemmen kwamen binnen voor de optie, waarbij men aangeeft interesse te hebben in contactloos betalen, maar het nu nog niet gebruikt. Bij ABN is daar weinig ruimte voor. Gelukkig kan je bij banken als SNS, ING en de Rabobank wel contactloos betalen.

ABN AMRO contactloos betalen met wearables

In plaats van met je telefoon, moet je met je smartwatch contactloos betalen

Dat ABN Amro ervoor kiest om uit te stappen op Android is een vreemde keuze. Eerder kwam er een rapport naar buiten over de ‘groeipotenties van de mobiele applicaties’. Betaalvereniging Nederland is positief gestemd over mobiele vormen van contactloos betalen. Volgens Piet Mallekoote, neemt het contactloos betalen alleen maar toe; zowel met de pinpas, als via mobiele applicaties. Daarnaast is de bank buiten zicht, voor klanten die contactloos willen betalen met hun Android-telefoon. Veel banken integreren de dienst nu in hun betaal-app. Wat de toekomst is voor ABN Amro, is onbekend.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk