AW Poll: bijna iedereen heeft een tablet en de helft gebruikt hem dagelijks

AW Poll: bijna iedereen heeft een tablet en de helft gebruikt hem dagelijks

Allereerst: bijna 1500 lezers hebben meegedaan aan de poll, veel meer dan normaal. Interessant, het is blijkbaar een onderwerp dat nog erg leeft onder jullie. Dank voor het meedoen en laten we naar de antwoorden kijken.

Bijna iedereen heeft een tablet (gekocht)

Op de vraag of jij één of meerdere tablets thuis hebt liggen, antwoordt bijna iedereen (89 procent) instemmend. Slechts 11 procent heeft geen tablet. Het grootste deel van de tableteigenaren heeft hem zelf gekocht (82 procent). 8 procent heeft de tablet gekregen en 10 procent houdt het op een combinatie van, bijvoorbeeld als gedeeltelijk cadeau voor sinterklaas, kerst of verjaardag.

Gebruik je hem nog?

De hamvraag is natuurlijk: als je een tablet hebt, hoe vaak gebruik je hem nog? Ben je al jaren groot fan, haal je hem af en toe uit de kast of ligt hij ergens op zolder te verstoffen? Ik heb de afgelopen jaren een aantal tablets gekocht en ontvangen, maar die weer verkocht of weggegeven aan familieleden omdat ik er nauwelijks gebruik van maakte. Een meerderheid van de stemmers (53 procent) gebruikt zijn of haar tablet echter dagelijks. Om eerlijk te zijn is dat meer dan ik had verwacht. 17 procent gebruikt de tablet nog wekelijks, 10 procent houdt het bij één keer in de maand en 8 procent tovert de tablet zo'n één keer per jaar tevoorschijn. Door 12 procent van de stemmers wordt de tablet 'nooit meer' gebruikt.

Bij weinig gebruik, waarom?

Wie de tablet niet of nauwelijks meer gebruikt, kreeg de vraag wat daar de reden voor is. Omdat er zoveel redenen mogelijk zijn maar onze poll gelimiteerd is, kon je 'anders' aanvinken als één van onze drie opties niet aansloot. 27 procent maakte daar gebruik van, terwijl 46 procent koos voor 'mijn smartphonescherm is (inmiddels) groot genoeg'. 11 procent geeft aan dat de tablet altijd gebruikt wordt door anderen en 6 procent is ontevreden over de kwaliteit van (bepaalde) Android-apps.

Wat denk jij: sterft de tablet een stille dood of heeft het apparaat een toekomst?

Lees meer over:
AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties