AW Poll: betaalbare vouwbare telefoons, zijn nog altijd onbetaalbaar

AW Poll: betaalbare vouwbare telefoons, zijn nog altijd onbetaalbaar

AW Poll: betaalbaar?

Over het begrip ‘betaalbaar’ kan je ellenlange discussies houden: of je neemt het besluit dat 1.000 euro aan de betaalbare kant is voor vouwbare telefoons anno 2019. Neem bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Fold; de vouwbare telefoon die Samsung eerder dit jaar voor 2020 euro zou lanceren in Nederland. Ook Huawei gaat de hoogte in met de prijzen, zo mag de Mate X rond de 2.299 euro kosten. Tot slot, neemt Motorola weer het stokje over van de andere fabrikanten: de Motorola Razr zal binnenkort voor niets minder dan 1.500 euro in de verkoop gaan; daarmee is de Razr ‘goedkoop’.

AW Poll vouwbare telefoon

In tegenstelling tot de Samsung Galaxy Fold en Huawei Mate X, is de Razr duidelijk gericht op klanten die normaliter een midrange-telefoon kopen. Intern vinden we bijvoorbeeld een Snapdragon 710-chipset. Het is te hopen dat de prijzen steeds iets sneller dalen. Een opvolger van de Galaxy Fold zou volgens de geruchten minder dan 1.000 euro kosten. In de AW Poll vroegen wij jullie of 1.000 euro een acceptabele prijs zou zijn. Wij kregen in totaliteit 526 antwoorden binnen waaruit op te maken valt dat 1.000 euro ‘te duur’ is. Voor 178 consumenten, blijkt de prijs alsnog te hoog te liggen.

Alle kinderziekten

Zowel Samsung als Huawei moesten meermaals de lancering van hun vouwbare telefoon uitstellen. Op het moment van schrijven zijn beide telefoons beperkt verkrijgbaar: de Mate X van Huawei blijft vooralsnog exclusief voor de Chinese markt. Het uitstellen van de Galaxy Fold had een goede reden: het toestel bleek immers defect te raken bij normaal gebruik. Voor 205 consumenten blijkt dat ook voldoende om vooralsnog af te zien van een vouwbare telefoon. Ze geven aan dat ze wel wachten tot de kinderziekten uit de vouwbare telefoons zijn – bijvoorbeeld met de (te) kwetsbare schermen.

Foto van de Motorola Razr 2019De Motorola Razr, is momenteel de meest betaalbare vouwbare telefoon

Een groep die iets meer dan 20 procent van de stemmen uitmaakt, geeft aan dat zo’n prijsdaling een aanzet zou kunnen zijn om een vouwbare telefoon te kopen. Met slechts 109 consumenten die voor de prijsdaling vallen, blijft het voorlopig een niche-product. Voorlopig lijkt dat ook het idee te zijn achter de huidige vouwbare telefoons. In de tussentijd is er ruimte voor de technologieën om zich verder te ontwikkelen, tot het vouwbare concept klaar is voor de toekomst. Wie weet gaan we met zijn allen over op Microsoft Surface Duo: de opklapbare telefoon, zonder een opvouwbaar scherm.

Lees meer over:
AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties