AW Poll: wat is de belangrijkste verbetering in Android 11?

AW Poll: wat is de belangrijkste verbetering in Android 11?

Android 11

Google kondigde Android 11 aan en rolt de nieuwe versie uit naar zijn Pixel-telefoons. We krijgen een nieuw systeem voor meldingen van berichten, want die kan je voortaan beantwoorden in 'bubbles'. Dat zijn preview-weergaven van verschillende de berichten-apps die je in staat stellen om meteen op een inkomend bericht te antwoorden en ook de context van het gesprek opnieuw te lezen. Je hoeft dus niet telkens terug in de messenger-apps om snel even te antwoorden.

Al zullen gebruikers van smarthome-apparatuur misschien eerder uitkijken naar het nieuwe power-menu, ofwel de interface die verschijnt als je de aan/uit-knop van je telefoon indrukt. Voordien kon je afsluiten of herstarten, maar nu komt er een heel paneel waarmee je in één klap ook de smart speakers en slimme verlichting bedient. Je hoeft dus niet telkens naar de Google Home-app te trekken.

Android 11

Belangrijk zijn ook de privacyfuncties. De toestemmingen van apps die je zelden gebruikt worden na een tijdje afgenomen en je, kan apps voortaan slechts eenmalig een bepaalde toestemming geven. Android 11 zet ook in op beveiliging, want Google werkte een veiliger systeem uit voor gezichtsherkenning. Google verbeterde ook Project Mainline voor vlotte beveiligingsupdates en ook het externe geheugen van Android is nu veiliger geworden. Google heeft nog veel meer voor Android 11-gebruikers in petto, want er komt namelijk een makkelijkere bediening van media in de snelle instellingen en apps kunnen nu voor 5G worden geoptimaliseerd.

AW Poll

Onze vraag voor jullie is dus erg eenvoudig. Wat is de belangrijkste verbetering met Android 11? Laat je stem achter in de poll en verduidelijk ook je mening in de reacties onderaan dit artikel.

> Wil je stemmen vanuit de AW Reader? Doe dat dan via deze link

Lees meer over:
AW Poll

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties