Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Realme X2 Pro

 • Moto G8 Plus

 • Microsoft Surface Duo

 • OnePlus 7T Pro

 • Nokia 7.2

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Één van Nederlands meest populaire websites, Hyves, heeft tegenwoordig ook een Android applicatie in de Android market staan. Om wat meer informatie over de Hyves Android applicatie en om een beter toekomstbeeld van Hyves t.o.v. het Android platform te verkrijgen, hebben we een exclusief interview kunnen houden met Wouter Glaser, Hyves Communicatie & PR Manager.

Wij stelden hem de volgende vragen: Wat zijn jullie ideeën voor de toekomst m.b.t. Hyves en Android?
We zien veel toekomst in Android. We hebben daarom een eerste start gemaakt met een native applicatie en onze mobiele website geoptimaliseerd voor Android-toestellen. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk zoals jullie ook suggereren in de vragen. Op dit moment kiezen wij ervoor om de native applicaties voor Blackberry en iPhone verder door te ontwikkelen, omdat daar op dit moment het meest om gevraagd wordt door gebruikers. Gelet op onze beperkte development capaciteit, kunnen we helaas niet tegelijkertijd voor alle platformen native ontwikkelen. Daarom zullen we de komende maanden de native Android vooral optimaliseren en de mobiele website verder doorontwikkelen. Een aantal developers van Hyves zijn momenteel bij Google I/O en we houden de ontwikkelingen omtrent Android nauwlettend in de gaten.
Waarom wordt in de huidige applicatie nog zoveel gebruik gemaakt van de mobiele hyves website?
De mobiele website werkt bijzonder goed op het Android platform en we wilden  niet wachten met het introduceren van de applicatie totdat we alle  functionaliteit hadden geimplementeerd. Op deze manier kunnen we de belangrijkste functionaliteiten aanbieden zoals de integratie met de camera en het uploaden van foto’s. Dit is nog niet mogelijk op de mobiele website.
Veel hyves gebruikers zien op dit moment nog niet de toegevoegde waarde van de Android Hyves applicatie, men heeft op dit moment dezelfde mogelijkheden als op de mobiele website en is in veel gevallen sneller en stabieler. In hoeverre gaat de toekomstige Hyves Android applicatie zich onderscheiden van de mobiele website?
De camera integratie is een mooi voorbeeld van de voordelen van de Android applicatie ten opzichte van de website. Daarnaast kun je denken aan notificaties, adresboek integratie en ondersteuning van geo-locatie functionaliteiten.

Er wordt veel gesproken over de nieuwe Hyves app en dat de huidige versie hiervan erg traag is als deze niet over WiFi gaat. Is daar in de toekomst nog enige winst te behalen? Hoe gaan jullie dit aanpakken?
De grootste winst ten opzichte van de website is te halen met het lokaal cachen van content. We doen dit nu al, maar nog heel beperkt. Zodra het cachen van content volledig geïmplementeerd is zal de applicatie een stuk sneller werken.
Tegenwoordig heb je de mogelijkheid om via Hyves betalingen over te maken aan vrienden via Hyves Afrekenen, wordt deze functionaliteit ook in de nieuwe Hyves app ingebouwd? Of misschien in de toekomst?
Gelet op onze beperkte development capaciteit  zullen we de komende maanden de native Android vooral optimaliseren en de mobiele website verder doorontwikkelen. Er is op dit moment nog geen development capaciteit aanwezig om nieuwe functionaliteiten in te gaan bouwen. Wanneer deze capaciteit in ons team beschikbaar komt, is het wel de bedoeling om de Hyves Afrekenen functionaliteit te gaan ontwikkelen voor onze Android applicatie.
Hoe gaat deze Hyves Afrekenen functionaliteit dan in zijn werk?
Op dit moment is Hyves aan het werken aan de integratie met Rabobank's MyOrder, met behulp van Myorder kun je in de toekomst vanaf je Android toestel op een terras bestellen en afrekenen.
Komt er een mogelijkheid om profielen/foto's lokaal te cachen ? (zodat je ze in de bus/trein/auto zonder 3G nog even zou kunnen bekijken)
Dat is afhankelijk van de verdere ontwikkeling van de Android applicatie. Dit nemen we in ieder geval mee als suggestie.

Op dit moment heb je de mogelijkheid om je WWW (WieWatWaar) te updaten via de Android applicatie, en je hebt al de mogelijkheid om bijvoorbeeld je Twitter account te koppelen. Is het in de toekomst ook mogelijk om de diensten van bijvoorbeeld Foursquare, Gowalla of Rummble direct te koppelen met je WWW? (en dus niet via je Twitter account)
Hyves is continue in gesprek met derde partijen om content te koppelen. Op dit moment zijn er mogelijkheden met Facebook en Twitter, andere samenwerkingen met de genoemde voorbeelden sluit Hyves niet uit.
Bij veel nieuwe Android applicaties zie je dat er steeds meer de integratie wordt gezocht met de Android core (contactpersonen/foto's etc.), komt er in de komende versie (of versies) een diepere integratie met de Android core?
Juist de integratie mogelijkheden van Android zijn een reden om een native applicatie te ontwikkelen. De verdere integratie met de Android core staat momenteel nog op onze wensenlijst.
Welke voordelen zien jullie in de Android ontwikkelmogelijkheden t.o.v.  van bijvoorbeeld de iPhone?
Betere integratiemogelijkheden met het OS.

Wordt de Android Hyves app in de toekomst een applicatie die voor een deel op de achtergrond van Android draait en waarbij je dus altijd online kunt zijn? Heb je hierbij dan ook de mogelijkheid om direct gewaarschuwd te worden indien je gekrabbeld wordt of als je een bericht binnen krijgt?

We hebben een aantal tests gedaan met het ontvangen van notificaties op de achtergrond. Het grootste probleem wat we momenteel nog ervaren is de verkorte batterijduur als een connectie de hele tijd openstaat.
Een nadeel van de Android Hyves app is dat je wel je vrienden kunt bekijken en krabbelen, maar geen nieuwe vrienden kunt toevoegen. Is het mobiel zoeken en toevoegen van vrienden momenteel al in ontwikkeling?
Dit zou bij een hernieuwde applicatie een van de eerste ontwikkelpunten zijn.
Zoals je in bovenstaand interview hebt kunnen lezen is Hyves druk bezig met het uitwerken en ontwikkelen van de Android Hyves Applicatie. Vanzelfsprekend zijn er dus enkele vragen die op dit moment nog niet beantwoord kunnen worden. Wij danken Wouter Glaser en natuurlijk het complete Hyves development team voor dit exclusieve interview en wensen hem veel succes met de verdere ontwikkeling van de Hyves Android applicatie. Bron: Wouter Glaser? Communicatie & PR Manager Hyves Android applicatie?Hyves Mobiel

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...