Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • Samsung Galaxy Z Flip

 • Samsung Galaxy Note 10 Lite

 • Realme X2 Pro

 • Samsung Galaxy S20 Ultra

 • Moto G8 Plus

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

AW Column: Sleutels, pinpas, Galaxy? We gaan

· 29 oktober 2010

We plaatsen wekelijks een column van verschillende gastbloggers op Androidworld. Deze column zal gevuld zijn met de alledaagse belevenissen van Android-gebruikers zoals jij en ik. Wil je ook een keer met je column prijken op de frontpage van Androidworld? Stuur hem dan naar dit e-mailadres. Deze week nemen we een kijkje in het Androidleven van onze AW-redacteur Robert Wiggers.

Sleutels, pinpas, Galaxy S? We gaan

Ik wil jullie graag meenemen door een voor mij meer dan gemiddelde dag, 1 oktober 2010. Vrijdag 1 oktober 2010 ging het jaarlijkse uitje van de personeelsvereniging worden. En ik had het georganiseerd. En ik had me voorgenomen om alles die dag digitaal te gaan doen. En het zou me lukken ook! Gaan jullie mee?

07:00 uur

De ochtend ziet er bij mij simpel uit. Kort en bondig. Ik word wakker, kruip door de douche, maak m'n lunch, eet m'n ontbijt, check de NU.nl app, donder wat muziek op m'n Galaxy en ik pak de fiets om richting kantoor te gaan. That's it. Meer heb ik ook niet meer nodig.

08:00 uur

Aangekomen op kantoor, heerlijk opgepept door de fietsrit en de muziek ben ik er helemaal klaar voor. Ik zie geen enkel obstakel om deze dag te laten verpesten, het is ongelofelijk lekker weer en ik ben wakker. Ik duik het kantoor binnen, ik pak een bak koffie en loop naar een collega om even z'n PC af te pakken. Via bluetooth zend ik mijn complete Outlookadresboek, geëxporteerd als pdf, naar mijn Galaxy. Twee minuten werk, maar ik kan wel al m'n collega's de hele dag bereiken zonder m'n Outlook in m'n Gmail-contacts te vermengen. Er zijn grenzen natuurlijk. Naast het pdf-bestandje met mijn collega's heb ik de dag ervoor alle betalingsbevestigingen van de reserveringen al in mijn Dropbox gezet. Net als alle lijsten met opgaves en de betalingsbewijzen van de mensen die mee gaan. Met 60 collega's in een bus... Yey!

08:30 uur

De bus staat op de parkeerplaats en hoe mooi het weer ook is, hoe gezellig het al is met alle wachtende collega's, die buschauffeur is vervelend. Ik sta bij de voorkant van de bus met mijn Galaxy in de aanslag. Ik heb ThinkFreeOffice open waarin ik de opgavelijst open heb staan. De opgavelijst is gemaakt met OpenOffice en wordt perfect gelezen door ThinkFreeOffice. Ik sta bij de deur, ik zie een collega, ik zet een x achter de naam op mijn Galaxy, en de collega loopt door. Het loopt allemaal snel en makkelijk door.

09:00 uur

De bus is onderweg. We gaan van naar Boekelo, naar Grolsch.

10:00 uur

Aankomst Grolsch. De gidsen staan klaar om ons koffie te serveren terwijl ik word aangesproken door de accountmanager. Of de rest nog wel betaald wordt, is de vraag van die aardige mevrouw. Maar alles is al betaald, geef ik aan. Logischerwijs is het repliek "Kunt u dat ook bewijzen? Want dan zetten we alles nu direct recht". Geen probleem mevrouw! Ik download het betreffende bestandje vanuit m'n Dropbox naar m'n telefoon, ik open het pdfje en laat mevrouw even zien wat de situatie is. De rondleiding is een succes en de lunch is een nog groter succes. Want bij de Grolsch mag je een productkennismaking meemaken. Drinken dus. En het geluk wil dat wij dit jaar de eersten zijn die de herfstbok mogen proeven, in de Grolschfabriek zelf!

13:00 uur

Met de lunch en de rondleiding achter ons latend, zijn we aangekomen bij Restaurant De Tasca om een kever-rally te gaan rijden en te gaan boogschieten. Ik stel me voor aan de begeleider en laat in een exceldocje zien wie er allemaal wel en niet een rijbewijs heeft. Op mijn Galaxy beginnen we te plekke met het maken van groepen van 4 collega's. Ik sla het document op en via bluetooth zend ik het bestand naar de telefoon van de begeleider. Hij deelt alle Kevertjes in en één voor één gaan de kevers op pad. Eerder die week heb ik al sneaky de geplande routes van Google Maps geplukt en in m'n Galaxy gezet. Mij zouden ze niet laten verdwalen! Onderweg maak ik natuurlijk mooie foto's.

18:00 uur

Eten. Een mooi groots buffet wordt opgezet. Tijdens het eten vragen veel collega's of er foto's zijn gemaakt. Van meerdere collega's krijg ik telefoontjes uitgereikt en probeer ik zo snel mogelijk foto's over te zetten via bluetooth. Met de diapresentatie op automatisch, gaat mijn Galaxy van tafel naar tafel. Er wordt heerlijk gelachen en gezellig gegrapt over die missende stuur- en rembekrachtiging, net geen ongelukken of de onmogelijkheid uit een kever te komen. Mijn vriendin belt ook en vraagt ook of er foto's zijn gemaakt. Ik selecteer een tiental foto's en upload die in de achtergrond naar de gedeelde Dropbox-map. Een aantal collega's willen graag een specifieke foto hebben en die worden zonder probleem direct gemaild.

20:30 uur

Het toetje was heerlijk, de koffie lekker warm en we lopen allemaal rustig naar de bus om aan de terugreis te beginnen. En ik heb ook rust. Maar het is me te stil. De hele dag ging namelijk alles zo goed en zo perfect, dat ik nu iets miste. Een extra accu!

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (24)
Bezig met laden van reacties...