Automerk NIO komt met een Android-telefoon

Automerk NIO komt met een Android-telefoon

Laura Jenny

door Laura Jenny

Het is een maker van elektrische auto’s, maar het komt nu ook met telefoons. NIO heeft deze week zijn eerste Android-telefoon aangekondigd. Het toestel komt vooralsnog alleen uit in China voor een aankoopprijs van omgerekend 833 euro.

Automerk NIO

Het is best bijzonder dat een automerk met een eigen telefoon op de proppen komt. NIO is ook een erg jong automerk. Het introduceerde in 2016 zijn EP9 supercar als eerste auto en inmiddels zijn er diverse bolides gevolgd, die veelal lijken op Tesla’s. In een presentatie die vijf uur (!) duurde en waarin meerdere onthullingen van het merk werden gedaan, kwam ook de NIO-telefoon voorbij.

Hij luistert naar de naam NIO Phone en hij maakt gebruik van een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-processor, met daarbij een door NIO ontwikkelde chip die ook LiDAR-mogelijkheden heeft. Het scherm is 6,81 inch gecurved scherm (2K) en een verversingssnelheid van 120 Hertz. Het toestel heeft een 5.200 mAh-batterij waarmee je op 66 watt bedraad kunt laden en 50 Watt draadloos. Andere apparaten opladen kan op 10 Watt. Er is meer interessants over de batterij te vertellen: als de batterij helemaal leeg is, dan kun je 48 uur lang je elektrische auto van NIO nog openen met je toestel.

NIO Phone

Sowieso is de combinatie telefoon en auto heel belangrijk: er wordt gebruikgemaakt van ultrawideband-technologie waarbij het scherm van je toestel direct kan worden weergegeven als virtuele telefoon op de middenconsole van je auto. NIO heeft zelfs zijn eigen appwinkel gemaakt. De telefoon is wel wat omstreden, om twee redenen: ten eerste waren diverse aandeelhouders tegen, omdat de automaker verlies lijdt en zich dan beter op de auto kan concentreren. Daarnaast menen experts dat het merk de smartphone vooral heeft geïntroduceerd om data van gebruikers te verzamelen.

NIO Phone is in China verkrijgbaar met 12GB werkgeheugen en 1TB opslag voor RMB 6,899 (833 euro). Er is ook een 16GB met 1TB variant, die RMB 7,499 kost (956 euro). Hij is vanaf 28 september verkrijgbaar in China.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk