'Nieuwe ASUS ZenFone krijgt snelle Snapdragon 835-chipset'

'Nieuwe ASUS ZenFone krijgt snelle Snapdragon 835-chipset'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Qualcomm Snapdragon 835

Naast Honor vanochtend geeft ASUS ook allerlei hints omtrent een nog aan te kondigen nieuwe ZenFone. Zo hint de fabrikant in de laatste tweet naar 's werelds beste chipset die te volle zal worden gaan gebruikt in jawel, een ZenFone. Dit betreft Qualcomm eerste Snapdragon-chipset die gemaakt is op een 10nm-procedé, de Snapdragon 835. Deze chipset is door de kleine verbindingen (10nm ten opzichte van 16nm bij de vorige generatie) sneller en vooral zuiniger dan huidige topchipsets.

Eén van de nieuwe functies in deze chipset is Quick Charge 4.0, een functie waarmeer het mogelijk moet worden om de accu van je smartphone binnen een kwartier van 0 tot 50% op te laden. Daarnaast legt Qualcomm nog meer de focus op virtual reality en autofocus, zo blijkt uit teasers.

Het zou ook om het ASUS-toestel met de codenaam X00GD kunnen gaan, het onbekende toestel met een enorme 4850 mAh accu. Verder zijn er helaas nog niet veel geruchten omtrent een ASUS-toestel voorbijgekomen.

Aankondiging ASUS ZenFone

Qualcomm's keynote op de Consumer Electronics Show in Las Vegas staat gepland voor dinsdag 3 januari en het event van ASUS staat op woensdag 4 januari in de agenda. We hopen dan meer te horen over deze ZenFone met Snapdragon 835-chipset.

Aangezien ASUS in Nederland officieel geen smartphones verkoopt is de kans klein dat deze nieuwe ZenFone hier verschijnt. Daarbij is ASUS in oktober in Duitsland gestopt met de verkoop van zijn smartphones en tablets in verband met een patentclaim van Philips.

Bron: Twitter via Android Central

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk