ASUS Zenfone 9 ontvangt Android 13 in Nederland

ASUS Zenfone 9 ontvangt Android 13 in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

ASUS is gestart met de wereldwijde uitrol van Android 13 voor een van de telefoons die in ons overzicht met beste compacte smartphones staat, en dat is de Zenfone 9.

Android 13 voor de ASUS Zenfone 9

Androidworldlezer Arjan tipt ons over de eerste grote update voor de ASUS Zenfone 9 en stuurt ons tevens de onderstaande screenshots mee. De compacte krachtpatser ontvangt namelijk Android 13.

In de omschrijving van de update zien we onder andere een vernieuwde Mobile Manager, Contacten, Telefoon, Bestandsbeheer, Rekenmachine, Klok, Galerij, Weer, Instellingen en andere ASUS-apps. Daarnaast zijn de Snelle instellingen, meldingenpaneel en het volumepaneel aangepast aan het Android 13 Material You-ontwerp. De Zenfone 9 heeft tevens een QR code scanner voor het vergrendelscherm gekregen en het klembord heeft nieuwe functies gekregen waaronder een editor.

We zijn heel enthousiast over deze telefoon, en dat kan je in de review lezen. Helaas hebben we het updatebeleid bij de minpunten moeten zetten. De Zenfone 9 ontvangt slechts twee Androidversie-updates, namelijk Android 13 en 14. Daarnaast wil het merk zijn telefoon ook maar twee jaar lang van beveiligingsupdates voorzien, en beveiligingspatches volgen niet maandelijks. Na deze update krijgt de telefoon dus alleen nog Android 14.

  • Geweldige accuduur
  • Gimbalstabilisatie werkt ontzettend goed
  • Updatebeleid is te mager
  • Nutteloze ASUS-apps die je niet kan verwijderen
Bekijk meer specificaties

Android 13 downloaden

Je kan de update van 838 MB vanaf nu verwachten als OTA-update in je notificatiebalk. Kun je niet wachten? Check dan op updates in de instellingen van de telefoon. Heb jij de update al op jouw telefoon binnengekregen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Ben je benieuwd wat er allemaal nieuw is in Android 13? Je vindt het complete overzicht hier. Vergeet zeker niet deze 7 handige kleine features in de nieuwe Androidversie.

ASUS Zenfone 9 kopen
ASUS Zenfone 9 kopen
ASUS Zenfone 9 kopen

ASUS Zenfone 9 kopen

De ASUS Zenfone 9 is een van de grootste onthullingen van het jaar 2022. ASUS laat met deze telefoon zien dat ze niet alleen mee kunnen met de grote jongens in de industrie, maar ook dat ze op een eigenzinnige manier verdomd goede telefoons kunnen maken. Wat je bij andere merken mist, vindt je bij de Zenfone 9.

Vanaf 799 euro

Winkelen op:

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk