ASUS ZenFone 8 en 8 Flip ontvangen nu Android 12-update

ASUS ZenFone 8 en 8 Flip ontvangen nu Android 12-update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

ASUS rolt de Android 12-update uit voor zijn ZenFone 8 en 8 Flip. Het bedrijf had eerder al belooft dat de update in december beschikbaar zou zijn. Met de update kunnen ASUS-telefoons reken op privacyfeatures en andere verbeteringen uit Android 12.

ASUS ZenFone 8-reeks Android 12

Als we naar de voorgaande weken en maanden kijken, kan je er niet omheen dat Samsung gekroond mag worden tot de updatekoning met zijn Android 12-updates. In november stond de update klaar voor de S21-reeks en de voorbije maand volgden updates voor zijn toptoestellen uit 2020 en 2019.

Al zien we Android 12 ook bij andere smartphonefabrikanten opduiken. ASUS stelde dat de stabiele update in december naar de ZenFone 8 en ZenFone 8 Flip zou komen en nu is het ook echt begonnen met het uitrollen. Dat blijkt uit een bericht op het ZenTalk-forum.

Met Android 12 kunnen gebruikers aan de slag met het privacyfuncties zoalshet nieuwe Privacy Dashboard. Je krijgt te zien wanneer apps gebruik maken van de camera en microfoon van je telefoon, en kan ze meteen de toegang ontzeggen. Android 12 komt ook met nieuwe widgets, prestatieverbeteringen, een nieuwe reeks effecten en animaties en het Material You-thema. We zijn van ASUS gewend dat zijn softwareschil ook aanleunt bij een kale Android-ervaring.

De beste telefoon van 2021?

De update zal zo'n 3 GB in beslag nemen op de ZenFone 8. het vlaggenschip staat bekend al een kleine telefoon die heel wat in zijn mars heeft. Je kan hier onze uitgebreide review lezen van de ZenFone 8. Voor onze redacteur Jelle was dit toestel ook de beste smartphone uit 2022. Heb jij de update al binnen op de ZenFone 8? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk