'ASUS Nexus Player: Android TV krijgt eigen Nexus-apparaat'

'ASUS Nexus Player: Android TV krijgt eigen Nexus-apparaat'

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android TV

Google TV mislukte om een aantal redenen, misschien wel op de eerste plaats omdat het te ingewikkeld was. Google TV bracht volledige Androidapps naar de televisie, maar Android TV pakt het anders aan. Google heeft bij deze aangepaste Androidversie gezorgd voor gestandaardiseerde interfaces voor de weergave van informatie en content. Daarbij is eenvoud een belangrijk criterium.

De uiteindelijke eerste versie van Android TV zal draaien op Android L, de nog niet gelanceerde opvolger van Android 4.4 (KitKat). Interessant is dat Google vrij agressieve hardware-eisen stelt aan Android TV-apparaten, wat inhoudt dat de apparaten ook geschikt moeten zijn voor het draaien van grafisch intensieve Androidgames.

Android TV

ADT-1

Tijdens Google's jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O konden de aanwezige ontwikkelaars zich inschrijven voor een ontwikkelaarspakket voor Android TV. Hierin bleek een compacte settopbox te zitten die het voor ontwikkelaars mogelijk maakt om Android TV-applicaties alvast op de televisie uit te proberen.

Eén van de vereisten voor Android TV is dat er een gamecontroller wordt meegeleverd, in het geval van de ADT-1 is dat een soort van kruising tussen een XBOX- en een PlayStation-controller. De ADT-1 is niet te koop, maar kan door (Amerikaanse) game-ontwikkelaars nog wel worden aangevraagd bij Google.

ASUS Nexus Player

Dit weekend dook er een benchmarkscore op van een apparaat dat zich identificeert als ASUS Nexus Player. In eerste instantie zou je nog kunnen denken aan een tablet of smartphone, ware het niet dat het apparaat geen touchscreen of camera's heeft.

ASUS Nexus Player

Dit soort benchmarkresultaten zijn overigens vrij eenvoudig te vervalsen, maar we hebben het sterke vermoeden dat deze Nexus-box van ASUS echt is. Google heeft namelijk laten weten dat ASUS één van de fabrikanten is die met een settopbox voor Android TV zou komen.

Er zijn nog meer (grote) fabrikanten die aangegeven hebben om met een Android TV-apparaat te komen. Dan gaat het niet alleen om settopboxen, Sony, Sharp en TP Vision (Philips) zullen hun toptoestellen gaan voorzien van Android TV. We kunnen ook nog een set-topbox van Razer verwachten.

Aankondiging

Het zou ons dus niets verbazen als deze Nexus-settopbox echt blijkt te zijn. Is dit het geval, dan zal deze worden aangekondigd bij de officiële lancering van Android L. Deze zal in de herfst plaatsvinden, maar of dat nog deze maand het geval is, zoals gisteren gemeld werd, is nog afwachten.

Bron: Liliputing, via: Android Community

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk