ASUS lanceert rugged Chromebook met afneembaar toetsenbord

ASUS lanceert rugged Chromebook met afneembaar toetsenbord

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

ASUS heeft een nieuwe Chromebook gelanceerd die een plekje in klaslokalen wil veroveren. De ASUS Chromebook Detachable CZ1 heeft een aanraakscherm en een afneembaar toetsenbord met touchpad. Verder komt het apparaat met een robuuste behuizing.

ASUS Chromebook Detachable CZ1

De verkoop van Chromebooks zit sinds de start van de coronacrisis in de lift, en nu scholen massaal lessen vanop afstand geven, kunnen ze op veel interesse rekenen van studenten. ASUS is zich daar goed bewust van en richt zich in zijn marketing van de nieuwe Chromebook Detachable CZ1 helemaal op die doelgroep.

Het nieuwe apparaat doet sterk denken aan de uitstekende Lenovo IdeaPad Duet, omdat hij met een afneembaar toetsenbord komt, een touchscreen, en dezelfde chipset. ASUS gebruikt de MediaTek Kompanio 500 en combineert hem met 4 GB RAM en 128 GB of 64 GB opslag. Het apparaat verschijnt verder met een stylus.

ASUS lanceert rugged Chromebook met afneembaar toetsenbord

Stevige jongen

Een ander belangrijk kenmerk is de duurzaamheid van het apparaat, want het komt met een stevige rubberen band rondom het scherm. Dat element zorgt er samen met de bijhorende case voor dat de Chromebook Detachable CZ1 een val vanop 1,5 meter hoogte overleeft. Het toestel geniet van een militaire graad van bescherming en kreeg een MIL-STD 810H-certificaat. De case van ASUS' Chromebook dient ook om hem rechtop te zetten zodat de Detachable CZ1 als een laptop kan worden gebruikt.

Als je de nieuwe Chromebook loskoppelt van het toetsenbord valt op dat hij één usb-poort heeft, een type-c-aansluiting. Anders dan bij Lenovo's tablet komt de Detachable CZ1 wel met een 3,5 mm audiojack, en die is zeker welkom. Hij heeft ook nog stereospeakers aan weerszijden van de bovenkant. Vooraan zit een 2 MP camera en achterop, koos ASUS voor een 8 MP sensor.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

ASUS lanceert rugged Chromebook met afneembaar toetsenbord

Prijs en beschikbaarheid 

Op dit moment heeft ASUS nog niet alle details over de Chromebook Detachable CZ1 bekend gemaakt en onder meer de prijs en de grootte van het scherm ontbreken nog. We weten over zijn scherm alleen dat het een 16:10-beeldverhouding heeft en een Full HD-resolutie. Voorlopig blijft het ook wachten op informatie over beschikbaarheid.

Gerelateerde artikelen

Heb je in dat wachten geen zin omdat je nu een nieuwe Chromebook zoekt? In dit artikel hebben we vier Chromebooks vergeleken die hun touchscreen 360 graden kunnen draaien. Laat ons weten wat je vindt van ASUS' nieuwe apparaat in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk