ASUS introduceert luxe 'Gear VR-kloon'

ASUS introduceert luxe 'Gear VR-kloon'

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Cardboard in huis, een goedkoop plastic importmodel uit China of bijvoorbeeld een Gear VR van Samsung? ASUS heeft nu een soortgelijke vr-bril laten zien, maar details over de chique afgewerkte bril gaf het bedrijf nog niet vrij.

ASUS VR

De Computex is bezig in Taipei, een grote beurs waar de nieuwste technologieën en producten worden getoond. ASUS vond dit evenement het moment om een nieuwe virtual reality-bril te presenteren en we zien gelijkenissen met andere apparaten. Het apparaat doet namelijk veel denken aan de Gear VR-brillen van Samsung, maar heel veel meer informatie is er niet bekend.

Het lijkt te gaan om een bril waarbij een smartphone fungeert als scherm en waarbij de processorkracht wordt gebruikt en dus geen standalone-bril zoals de HTC Vive of Oculus Rift. Ook vallen de lederen bandjes op die mij gelijk deden denken aan de eerste ZenWatch van het bedrijf, aangezien die ook van bruin leer waren.

ASUS VR

Er lijkt geen ondersteuning te zijn voor het nieuwe Daydream-platform van Google en aan de zijkant van de bril zijn enkele knoppen aanwezig om bijvoorbeeld door de menu's te kunnen scrollen. Het geheel lijkt van metaal gemaakt te zijn, maar het zal gaan om polycarbonaat met een metalen look, omdat het geheel anders wel heel zwaar wordt. Eerder deze week presenteerde de fabrikant ook al drie nieuwe ZenFones op de beurs, maar of deze compatibel zijn met de ASUS VR is nog de vraag.

De fabrikant liet eerder nog weten meer te zien in augmented reality dan virtual reality en ook zou er dit jaar nog een AR-headset gepresenteerd moeten gaan worden. Wanneer dat moet gaan gebeuren is nog de vraag, op de Computex zal dat zeer waarschijnlijk niet meer het geval zijn.

Beschikbaarheid

Details over de bril, exacte specificaties, beschikbaarheid of de prijs zijn nog niet genoemd. 

Via: The Verge

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk