ASUS kondigt zijn eerste Chrome OS-tablet aan

ASUS kondigt zijn eerste Chrome OS-tablet aan

ASUS Chromebook Tablet CT100 

Het Taiwanese ASUS heeft een serie van Chrome OS-apparaten gelanceerd. De serie met drie Chromebooks en één Chrome OS-tablet en is ontworpen voor tieners en studenten. De CT100 heeft een 9,7 inch-scherm en heeft een zogenaamde robuuste behuizing zodat het tegen een stootje en wat water kan. Daarnaast is er een stylus, een pennetje om bijvoorbeeld notities of een tekening te maken.

ASUS ChromeOS line-up 2019

Het instapmodel beschikt verder over een hexa-core OP1-processor aangevuld door 4 GB werkgeheugen en 32 GB aan opslag. Dat laatste kan via microSD of via USB Type C uitgebreid worden. De 35Wh lithium-polymer wordt opgeladen via USB Type C.

Afbeelding van de ASUS Chromebook Tablet CT100

De overigens behoorlijk dikke schermrand aan de voorkant bevat een 2 megapixel hd-camera en op de achterkant is er een 5 megapixelcamera aanwezig.

Daarnaast is er ook een 2-in-1 gelanceerd, de Chromebook Flip C214. Deze Chromebook kun je als laptop en als tablet gebruiken en bevat tevens een toetsenbord dat bestand is tegen morsen van vloeistoffen. De Flip komt in een uitvoering met een N4000 of een N4100 Celeron-processor. Beide hebben 4 GB RAM en 32 GB opslag. De overige twee traditionele Chromebooks (C204 en C4003) hebben een 11,6 inch en een 14 inch (scherm. Beide beschikken over 4 GB RAM en 32 GB opslag en worden aangedreven door een Intel dual-core Celeron N3350- en een N4000-processor.

Prijzen en beschikbaarheid

Er is niets bekend over prijzen en beschikbaarheid maar tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas zal er vast meer bekend gemaakt worden. De CES vindt plaats van 8 tot en met 12 januari.

Lees meer over:
Chrome OS

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties