Archos lanceert Android Go-telefoon met een 18:9-scherm

Archos lanceert Android Go-telefoon met een 18:9-scherm

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Archos Acces 57 specificaties

De Archos Acces 57 kreeg een 5,7 inch LCD-scherm met een resolutie van 960 bij 480 pixels. Opvallend is dat de telefoon een 18:9-scherm heeft, in tegenstelling tot de gewone 16:9-schermen die we doorgaans bij Android Go-toestellen zien. Dat geeft de Acces 57 meteen een meer '2018-look'.

Het toestel werkt verder met een Spreadtrum SC9832E-soc, een quad-core-processor waarbij alle kernen geklokt zijn op 1,4GHz. De Spreadtrum SC9832E-soc werd volgens een 28nm-bakproces gemaakt en ondersteunt wifi 802.11b/g/n en 4G. Voor de grafische prestaties moet de Mali T820-GPU zorgen.

De Acces 57 werkt dankzij het Android Go-OS met slechts 1GB RAM en Archos voorziet de telefoon ook van 16GB aan opslag. Dat laatste is een relatief flinke portie aan opslag, omdat op Android Go-telefoons minder opslag wordt weggevreten door voorgeïnstalleerde apps. Het besturingssysteem is daarnaast ook zuiniger in opslag bij updates. Verder krijgt de Acces 57 ook een accucapaciteit van 2400 mAh die je vlot doorheen de dag zou moeten brengen.

Achos Acces 57

Aan de achterkant vinden we een 8 MP-camera en aan de voorkant een selfiecamera met 2MP. De telefoon komt ook met een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting en een micro-usb-aansluiting. Archos heeft wel bespaard op het gebied van sensors in zijn telefoon, want een opvallende afwezige is de kompas van de telefoon. Het toestel draait op de Android Go-editie van Android Oreo en dus niet op de Go-variant van Android Pie die onlangs werd aangekondigd.

Android Go

Onlangs stelde Google de Android Go-editie van zijn Pie-besturingssysteem voor en die komt met een reeks verbeteringen. Android Pie Go neemt onder meer minder opslaggeheugen in dan Oreo en start ook sneller op.

Ook de Android Go-apps worden regelmatig verbeterd. Google Go kan nu bijvoorbeeld webpagina's voorlezen en woorden markeren. YouTube Go is zuiniger geworden met het verbruik van data en Maps Go bevat turn-by-turn navigatie die ook zonder degelijke internetverbinding. Verder kan je met Files Go kun offline bestanden versturen en Assistant Go werkt met meer talen.

Beschikbaarheid

De Archos Acces 57 zal vanaf oktober te koop zijn in Europa voor een adviesprijs van 79,99 euro. Het toestel zal ook te zien zijn op de IFA-beurs in Berlijn die volgende week van start gaat.

Achos Acces 57

Via: Archos

Google Maps Go: routes, verkeer en ov

Google Maps Go: routes, verkeer en ov

Google Maps Go is de lichtere variant van Google Maps en bestemd voor toestellen met weinig geheugen die draaien op Android Go. Google Maps Go is een zogenaamde Prog ..
Google Go: A lighter, faster way to search

Google Go: A lighter, faster way to search

Google Go is een app die ook bedoeld is voor mensen die beschikken over een budgettoestel en nog niet wegwijs weten op het internet. Als ze daarnaast ook nieuw ..
Files by Google

Files by Google

Files by Google: je telefoon opschonen was in eerste instantie een bestandsbeheerder en opschoon-app speciaal voor Android Go-telefoons. Deze telefoons dra ..
YouTube Go

YouTube Go

De YouTube Go is een databewuste versie van het videoplatform en biedt mogelijkheden om video's te downloaden. Op deze manier weet je precies hoeveel data je gebruik ..

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk