Archos 50d Oxygen officieel: betaalbare smartphone met 5 inch full HD-display

Archos 50d Oxygen officieel: betaalbare smartphone met 5 inch full HD-display

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Archos heeft het doek van de 50d gehaald, de opvolger van de Archos 50c van zo'n twee jaar geleden. Het toestel bevat een 5 inch full HD-scherm, een achtkernige processor van MediaTek en moet voor zo'n € 170 euro op de markt komen.

Archos 50d Oxygen

Het Franse Archos heeft de 50d Oxygen gepresenteerd, een toestel dat beschikt over een 5 inch full HD-display. Er is 2GB werkgeheugen aanwezig en de processor komt uit de stal van MediaTek. Deze MT6753 heeft acht rekenkernen en een maximale kloksnelheid van 1,3GHz.

Een microSD-kaartslot is aanwezig om het interne geheugen van 16GB snel en goedkoop uit te kunnen breiden. Bij uitlevering zal het toestel draaien op Android 5.1 Lollipop, maar over een eventuele Marshmallow-update heeft het bedrijf nog niks genoemd. Er is plaats voor twee SIMkaarten en ondersteuning voor WiFi, Bluetooth, GPS en LTE.

De accu heeft een capaciteit van 2100mAh en is door de gebruiker te verwijderen. De 50d Oxygen weegt 140 gram, meet 141,4 x 70,8 x 8,2mm en bevat een 13 megapixel camera aan de achterkant van het toestel en een 5 megapixel-frontcam.

Archos 50d Oxygen

Beschikbaarheid

We zullen het toestel beter gaan zien op het Mobile World Congress in Barcelona, maar wel weten we dat het toestel vanaf mei in de winkels moet liggen. In het Verenigd Koninkrijk moet het toestel £ 129 gaan opbrengen, omgerekend zo'n € 166.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk