Apple koopt modemafdeling van Intel voor 1 miljard dollar

Apple koopt modemafdeling van Intel voor 1 miljard dollar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Apple en Intel

Apple heeft in een mededeling bekend gemaakt dat het voor 1 miljard dollar, ofwel 897 miljoen euro, de afdeling van Intel heeft overgenomen die smartphonemodems maakt. De deal bevat ook zo'n 2200 medewerkers van Intel, alle apparatuur en de patenten van het bedrijf. Het gaat enkel om alle zaken met betrekking tot smartphonemodems, want Intel blijft zelf modems ontwikkelen voor onder meer pc's en Internet of Things (IoT)-apparaten.

De aankoop is belangrijk voor Apple, want het bedrijf is nu in staat om eigen 5G-modems te maken voor toekomstige iPhones. Apple zit al langer verweven in hevige disputen met Qualcomm en werkt daarom al langer samen met Intel voor de 4G-modems voor de iPhone.

Banner van de Samsung Galaxy S10 5G

Eigen 5G-modem

Met de komst van 5G had Intel een achterstand opgelopen met de ontwikkeling van een eigen chip voor het snelle internet, en Apple was dus al op zoek naar alternatieven. Het bedrijf keek in april nog richting Huawei volgens geruchten, maar na de hele crisis en de moeilijke situatie met de Verenigde Staten, zal het bedrijf die optie naar alle waarschijnlijkheid hebben geschrapt. Investeren in een nieuwe bedrijfstak die eigen 5G-modems maakt, lijkt nu de nieuwe strategie van de iPhone-maker. Volgens Bloomberg zouden die 5G-modem binnen drie jaar klaar kunnen zijn.

Apple maakt al langer eigen processors voor zijn iPhone en iPad met de A12 Bionic die nu gebruikt wordt in de iPhone XS en de iPhone XS Max die in benchmarks goede prestaties neerzet ten opzichte van de alternatieven van Qualcomm, Samsung en Huawei.

Xiaomi Mi Mix 3 5G

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk