Google neemt hooggeplaatste Apple-ingenieur aan om aan Fuchsia OS te werken

Google neemt hooggeplaatste Apple-ingenieur aan om aan Fuchsia OS te werken

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Fuchsia OS

Fuchsia OS is een opmerkelijk project binnen Google, want het besturingssysteem zou volgens de geruchten een vervanger kunnen zijn voor Android en ook voor Chrome OS. Het besturingssysteem is namelijk aangepast voor zowel mobiele apparaten, dekstops of andere slimme apparaten. Fuchsia werkt namelijk volgens een geheel eigen microkernel, genaamd Zircon, in plaats van de Linux-kernel waar Android en Chrome OS op gebaseerd zijn.

Er is nog erg weinig bekend over het besturingssysteem en al helemaal over de concrete plannen die Google heeft. Af en toe duikt de naam Fuchsia weer even op als er beelden van de interface gedeeld worden, of als er een telefoon als er door fabrikanten testen worden uitgevoerd zoals Huawei dat doet met de Honor Play.

Screenshot van prototype van Fuchsia Armadillo

Beelden van de interface van Fuchsia OS op een telefoon

Overstap Apple-ingenieur

Er is nog veel werk aan dit alles overkoepelende besturingssysteem, maar het lijkt erop dat Google toch volop wil inzetten op de ontwikkeling van Fuchsia OS. Het bedrijf trok namelijk Bill Stevenson aan, dat is een belangrijke ingenieur bij Apple die heeft gewerkt aan verschillende versies van macOS. De man heeft 14 jaar ervaring bij Apple met de ontwikkeling van een besturingssysteem en zijn LinkedIn-profiel doet ook uitschijnen dat hij ervaring heeft met cloudtechnologie. Stevenson maakte zijn overstap zelf bekend in een bericht op LinkedIn, en daarin vermeldt hij dat hij Google zal helpen om Fuchsia op de markt te brengen.

Stevenson zal bij Google werken met een team van meer dan 100 ingenieurs die aan Fuchsia OS werken. In zijn bericht maakt de man ook bekend dat hij ernaar uitkijkt om te werken met onder meer Chris McKillop, de director of engineering bij Google die ook eerder voor Apple werkte, en daarnaast ook voor Palm en Jawbone.

Screenshot van het LinkedIn-bericht van Bill Stevenson

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk