'Apple bouwt versneld eigen zoekmachine die Google vervangt'

'Apple bouwt versneld eigen zoekmachine die Google vervangt'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Apple-zoekmachine

Apple werkt achter de schermen, maar met haast, aan een zoekmachine, dat weet de Amerikaanse krant Financial Times. Momenteel is Google de standaard zoekmachine op de Mac's en iPhones van het bedrijf, maar het is onzeker of dat wel zo zal blijven, en daarom wil Apple een back-up-plan achter de hand houden.

Google moet vrijdag in de Verenigde Staten een eerste keer voor de rechter verschijnen vanwege een beschuldiging voor machtmisbruik. Zowel het ministerie van Justitie als 11 staten uit de VS vinden dat Google een te dominante positie heeft in de markt voor online zoeken en advertenties. De techgigant zou zijn sterke positie ook misbruiken om kleinere concurrenten de kop in te drukken, en één van argumenten die de VS aanhaalt is de manier waarop Google elk jaar tussen de 8 en de 12 miljard dollar uitgeeft om de standaard zoekmachine te zijn op Apple-producten.

iOS 14

Apple wil vermijden dat het straks zelf het slachtoffer wordt van de juridische strijd waarin Google verwikkeld zit, en daarom kan het binnenkort indien nodig de Google-zoekmachine op zijn producten vervangen door een eigen alternatief.

[readmore articles="209993"]

Alle benodigde kennis

Nu kan je al op het startscherm van de iPhone een zoekfunctie vinden dat de eigen resultaten van Apple toont. Daarnaast heeft Apple ook twee jaar geleden John Giannandrea aangenomen, dat is Googles voormalige hoofd van de zoekmachine. Het bedrijf heeft dus de kennis in huis om een eigen tool te ontwikkelen. Het is nog niet bekend wanneer de zoekmachine klaar is en of hij ook op niet-Apple-apparaten zal werken.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk