'Apple werkt aan applicatie om over te stappen van iOS naar Android'

'Apple werkt aan applicatie om over te stappen van iOS naar Android'

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Move to Android

Als je op zoek bent naar een smartphone kom je al gauw uit bij een toestel dat geleverd wordt met Android van Google of iOS van Apple. Natuurlijk zijn er nog enkele besturingssystemen te vinden zoals Windows van Microsoft of bijvoorbeeld Firefox OS, maar het marktaandeel daarvan is erg klein te noemen. Om gebruikers over te halen van Android naar iOS over te stappen bracht Apple in 2015 al de Move to iOS-app uit. Nu doen er ook geruchten de ronde dat Apple werkt aan een applicatie die juist andersom werkt en gebruikt kan worden door mensen die momenteel met een iPhone lopen, maar willen overstappen naar een device met Android.

[readmore article="180773,182037"]

Volgens het Britse The Telegraph werkt de applicatie hetzelfde als de eerder uitgebrachte app, maar dan uiteraard de andere kant op. Zo kun je denken aan het snel uit kunnen wisselen van contacten, muziek en foto's. Apple zou voor deze applicatie gesproken hebben met verschillende providers in Europa. Deze zouden namelijk denken dat iPhone-gebruikers nooit meer over zullen stappen naar het Androidplatform, omdat het overzetten van data te ingewikkeld is.

Opties zoals het door Microsoft uitgebracht AppComparison, waarbij vergelijkbare apps als die op het oude systeem geïnstalleerd waren worden getoond, zijn niet aanwezig in de huidige Move to iOS-applicatie. Microsoft wilde daarmee alternatieven laten zien voor apps die Androidgebruikers momenteel gebruiken, maar dan voor het Windows-platform. Apple heeft wat dat betreft nog steeds een voordeel, omdat veel ontwikkelaars er nog steeds voor kiezen om hun apps of games eerder op iOS uit te brengen dan op Android.

[readmore article="182898"]

Bron: The Telegraph

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk