App: Zeeweer, een weerapplicatie voor de maritieme gebruiker

App: Zeeweer, een weerapplicatie voor de maritieme gebruiker

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Weer

Het weer kan natuurlijk nooit genoeg besproken worden. Niet voor niets staat de Play Store bomvol weerapplicaties die bijna net zo veelbesproken zijn als het weer zelf. Vandaag is daar nog maar eens een applicatie bijgekomen. 'Zeeweer' is echter niet een doodgewone weerapp maar, je raadt het al, één die zich richt op het weer op zee. Handig voor de vissers, zeilers, surfers, strandjutters en zeelui onder ons.

Zeeweer

Verwacht geen simpele applicatie die je even snel laat zien hoe het weer aan de kust is, 'Zeeweer' is een app voor echte zeerotten en is van de maker van de app 'Het Getij'. De app toont real time golfgegevens van het boeiennetwerk en de weermetingen uit de kuststations van het KNMI. Deze data wordt aan elkaar gekoppeld en binnen de app elk kwartier ververst om een accurate indicatie van het weer op zee te geven.

Naast het live weerrapport van alle kustlocaties, inclusief radar, toont de app ook het uitgeschreven Marifoonbericht van het KNMI en alle waarschuwingen voor de scheepvaart in beeld en tekst. Verder zijn er op tabbladen binnen de app weerkaarten te vinden met verwachtingen voor de wind, golven, zicht en neerslag.

Peter Timofeeff

Het laatste tabblad is werkelijk voor de hardcore-weerconsument. Hier vind je voldoende info, weerkaarten en analyses van het KNMI om je eigen weersvoorspelling te maken. Onbruikbaar en onleesbaar voor de gemiddelde leek, maar onmisbaar voor veel maritieme gebruikers die zelf voor Peter Timofeeff willen spelen.

Beschikbaarheid

De 'Zeeweer'-app is per direct te gratis downloaden in de Play Store en is geschikt voor zowel telefoons als tablets. Wie de reclamebanners in de gratis app vervelend vindt, kan deze doen verdwijnen door een in-app-aankoop van €1,49 te doen.

Zeeweer

Zeeweer

'Zeeweer' bedient hen die zich graag in/op/bij de zee begeven. De app is dan ook speciaal ontwikkeld voor maritieme gebruikers. Verwacht geen simpele applic ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk