Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

App van de week 17: Regina 3D Launcher

· 25 april 2011

Er is concurrentie voor SPB Shell 3D, in de vorm van een nieuwe 3D-launcher. Deze nieuwkomer heet Regina 3D Launcher en uiteraard vervangt deze home replacement-applicatie je standaard launcher maar ook meteen het gehele uiterlijk van al je homescreens op je Androidtoestel. We nemen deze nieuwe 3D-launcher in de App van deze week in behandeling.

Homescreen replacement

Een homescreen replacement launcher is te gebruiken naast je standaard launcher of de meegeleverde TouchWiz-, Sense- of Motoblurlauncher op je Androidtoestel. Wanneer je de nieuwe launcher instelt dan vervangt het als het ware je standaard launcher en daarmee ook het gehele uiterlijk van je Androidtoestel. Meer informatie over het instellen van je homescreens vind je in deze aflevering van onze serie Android voor Beginners. Wanneer je Regina 3D Launcher hebt geïnstalleerd, klik je op je homeknop onderaan je toestel. Selecteer hier eerst de optie "Standaard gebruiken voor deze actie" en dan klik je op Regina Launcher.

Review

Regina 3D Launcher bevat veel instellingen zoals ook de concurrentie bevat en een aantal nieuwe opties. Er staan een aantal 3D-widgets die je zult moeten downloaden wanneer je een aantal voorgïnstalleerde widgets wilt gebruiken. Deze 3D-widgets (evenals de applicatie zelf) zijn allemaal gratis en kun je hier vinden.

Workspaces

Daarna gaan we scrollen tussen de verschillende homescreens, hier workspaces genoemd. Deze workspaces kun je makkelijk via het menu van volgorde veranderen en van naam aanpassen. Het scrollen tussen de workspaces verloopt soepel en redelijk snel. Veeg van links naar rechts om te wisselen en houdt één van je homescreen lang ingedrukt om een carrousel weer te geven. Hier worden ook de door jou toegevoegde namen van de workspaces weergegeven. Via de instellingen kun je aangeven dat er oneindig gescrold kan worden tussen de verschillende workspaces. Via het menu of met een druk op één van je homescreens kun je een scherm omhoog toveren met daarop de mogelijkheid om widgets toe te voegen. Hierover later meer. Er is nog een tabblad verborgen in dit schermpje met daarin de optie Workspace Wallpaper en Workspace Name. De namen zeggen het al, personaliseer de homescreens. Helaas zijn er nog maar één standaard Regina thema beschikbaar voor de launcher. Hopelijk volgen er later meer. Het is ook mogelijk om geheime workspace toe te voegen waar je enkele van je apps, snelkoppelingen of widgets kunt plaatsen. Hiervoor moet je eerst een code via het menu en dan Regina Settings ingeven. Elke hoek van een homescreen correspondeert met een kleur en cijfer. Klik op een gewenste volgorde en ga dan terug naar je homescreens. Klik hier vervolgens via de zojuist ingevoerde volgorde op de hoeken (welke oplichten met een kleur) en dan wordt je naar een geheime workspace genavigeerd.

Applicatielade

Hier is (nog) weinig in te stellen. Binnen de applicatielade kun je alleen horizonteel scrollen. Wel kun je het reflecterende effect via het instellingenmenu uitzetten om de algehele prestaties te verbeteren.

Widgets en snelkoppelingen

Via het menu of met een druk op één van je homescreens kun je een scherm omhoog toveren met daarop de mogelijkheid om Regina-widgets, Android-widgets, snelkoppelingen en foldes toe te voegen. Alleen de laatste werkt in deze versie nog niet en zal in een volgende worden toegevoegd. De 3D-widgets laten allemaal mooie visuele effecten zien wanneer je op de ververs- of infoknop drukt. De infoknop rechtsbovenin in de widget leidt je naar het instellingenmenu ervan. De instellingen in de Agenda-widget bestaan bijvoorbeeld uit het aantal regels waarin afspraken worden weergegeven en de kalenderapplicatie die moet worden gebruikt bij het openen van een afspraak. Dit laatste werkte helaas nog niet bij het testen en ook een afspraak openen via de kalender-app weigerde dienst.
Snelkoppelingen kunnen makkelijk op een gewenste plaats op het homescreen worden uitgelijnd via de liniaal die wordt weergegeven wanneer je er meerdere langs elkaar heen sleept. Ook kunnen programma's vanaf het homescreen verwijderd worden. Dit alles verloopt natuurlijk via mooie grafische effecten. Het vergrotende effect dat wordt getoond wanneer je op een snelkoppeling drukt, kan via het instellingenmenu uitgezet worden om de algehele prestaties te verbeteren.

Screenshots

Video

http://www.youtube.com/watch?v=nXhtxecPHr8

Alternatieven

Voor het gemak noemen we nog een aantal alternatieven waaronder SPB Shell 3D een echt 3D-alternatief is. Laat ons vooral weten of Regina 3D Launcher de plaats van jouw applicatie inneemt.
[qrcode name="com.spb.shell3d"]SPB Shell 3D € 10,27
[qrcode name="org.adwfreak.launcher"]ADWLauncher EX € 2,30
[qrcode name="com.gau.go.launcherex"]GO Launcher EX Gratis
[qrcode name="com.fede.launcher"] [qrcode name="com.fede.launcherproplusunlocker"]LauncherPro Gratis LauncherPro Plus Unlocker € 2,40

Conclusie

De vergelijking met andere launchers is gauw gemaakt, Regina 3D Launcher bevat in tegenstelling tot de concurrentie minder instelmogelijkheden. Maar deze gratis applicatie loopt daarentegen behoorlijk soepel en bevat grafisch dezelfde mooie effecten. Voor een eerste opzet kunnen we stellen dat de ontwikkelaars een prima applicatie hebben neergezet die niet een al te ingewikkeld instellingenmenu bevat maar wel een aantal mooie 3D-widgets. De applicatie wordt continu geüpdatet en dit belooft nog wat voor de toekomst. We voorspellen dat deze launcher de kant van LauncherPro+ opgaat, welke na verloop van tijd betaalde versie met widgets aan ging bieden. Meer info en vragen stellen kan op de Facebook-pagina van Regina 3D Launcher.
Versie:0.9.23
Omvang/SD-kaart:2.4 MB/Nee
Prijs:gratis
Getest op:Nexus S (2.3.3)
Marketrating:[rating:4.0/5]
Ons eindoordeel:[rating:4.0/5]
[qrcode name="com.nemustech.regina"]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (41)
Bezig met laden van reacties...