Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

App van de week 16: MX Speler

· 15 april 2012

Met de opkomst van Android gebruiken consumenten hun Androidtoestel en -tablet steeds vaker als vervanger van hun notebook. Zo wil je bijvoorbeeld, als je onderweg bent met de trein, graag even de laatste episode van je favoriete serie bekijken. MX Speler brengt de kenmerken van je desktop mediaspeler naar het Androidplatform.

Review

Alle Androidtoestellen en -tablets worden standaard geleverd met een software videospeler. Deze videospeler zal in de meeste gevallen voldoen aan de eisen van de gebruiker. Zo kun je hiermee filmpjes die je op internet tegenkomt afspelen en kun je ook je eigen opgenomen video's afspelen. Het bekijken van een volledige Blu-Ray film op je Androidtoestel en/of -tablet is eigenlijk verspilling van ruimte. Zo loop je al snel tegen een beperking aan opslagcapaciteit aan. Veel Blu-ray films verschijnen dan ook in een gecomprimeerde versie. Voor het afspelen van deze gecomprimeerde versie van (bijvoorbeeld het Matroska MKV-formaat) heb je echter een software mediaspeler nodig welke deze gecomprimeerde bestanden kan decoderen. MX Speler is op dit moment één van de beste en uitgebreidste software videospelers op het Androidplatform.

Software en Hardware Decoding

MX Speler biedt de gebruiker de mogelijkheid om te kiezen tussen Software en Hardware Decoding. Over het algemeen word er altijd gebruik gemaakt van de softwaredecoder die aanwezig is in de applicatie. Bij het gebruik van 'software decoding' wordt eigenlijk alleen gebruik gemaakt van de normale mobiele processor in je Androidapparaat. Mobiele apparaten zoals Androidtablets en Androidtelefoons zijn qua processor-specificaties echter een stuk langzamer dan de computer die we thuis hebben staan. De fabrikanten van onze Androidapparaten kiezen er dan ook vaak voor om extra multimedia chipsets in te bouwen welke gebruikt worden voor het decoderen van video's. Indien de Hardware Decoding-modus in MX Speler wordt ingeschakeld dan maakt de applicatie gebruik van deze specifieke multimedia chipset. Het schakelen tussen beide decoding-modi kan direct door het gebruik van de H/W S/W -toets op het scherm en verloopt vlekkeloos. MX Speler is de eerste mediaspeler op het Androidplatform welke gebruik maakt van de zogenaamde "multi-core decoding". Dit wil zeggen dat de applicatie indien het Androidtoestel of -tablet beschikt over meerdere processorkernen hier volledig gebruik van maakt. Dit zou volgens de ontwikkelaars tot 70% performance verbetering zorgen ten opzichte van processoren met één enkele kern.

Geluidsspoor

Tegenwoordig wordt Blu-Ray media, maar ook de klassieke DVD's uitgebracht met verschillende zogenaamde geluidssporen. Het kan zijn dat een film wordt uitgebracht in twee talen en dat deze twee taal ook wordt meegeleverd. In MX Speler heb je tevens de mogelijkheid om te kiezen uit alle aanwezige geluidssporen. Het schakelen tussen de aanwezige geluidssporen kan echter alleen in Hardware Decoding-modus en kan vervolgens gedaan worden door middel van de muzieknoot-icoon boven in het scherm.

Netwerk Stream

In MX Speler heb je behalve de mogelijkheid om lokaal opgeslagen videobestanden af te spelen, ook de mogelijkheid om een stream te openen. Deze functionaliteit een livestream van een tv-zender of radiostation te openen en direct te volgen. Via het optie-menu in MX Speler kun je de "Netwerk Stream" functionaliteit vinden. Na het selecteren van Netwerk Stream krijg je in een pop-up een adresbalk voorgeschoteld waar je het netwerk stream adres kunt invoeren.MX Speler lijkt echter niet alle mogelijke stream-formaten aan te kunnen.

Ondertitels

MX Speler biedt jouw als Androidgebruiker de mogelijkheid om ondertitels toe te voegen aan de film of serie welke jij aan het bekijken bent. Je kunt deze ondertitels, indien ze ingebakken zijn in het videobestand, selecteren door middel van het tekstballon-icoon boven in het scherm. Indien je gebruik wilt maken van een andere bron van ondertitels, dan kun je via het menu en vervolgens de optie ondertitels een ander bestand selecteren wat je op je Androidtoestel of -tablet hebt opgeslagen. MX Speler bied je hierna tevens de mogelijkheid om, indien de ondertiteling niet helemaal gelijk loopt met de film, de ondertitels gelijk te trekken oftewel synchroniseren. MX Speler biedt ondersteuning voor de meest gangbare ondertitelingbestanden zoals DVD, DVB, SSA, ASS, SAMI, SubRip(.srt), MicroDVD(.sub/.txt), SubViewer2.0(.sub), MPL2(.mpl/.txt), PowerDivX(.psb/.txt) en TMPlayer(.txt). De geselecteerde ondertitels kunnen ook nog eens naar wens worden weergegeven. Via de opties van MX Speler kan onder andere het lettertype, positie, de grootte, kleur en achtergrondkleur van de ondertitels worden aangepast.

Screenshots

Alternatieven

Voor het gemak noemen we nog een aantal alternatieven. Laat ons vooral weten of MX Video Speler de plaats van jouw applicatie inneemt.
[qrcode name="org.iii.romulus.meridian"]Meridian Media Player Gratis
[qrcode name="vlc.player.alpha1"]VLC Player Gratis

Conclusie

MX Speler is volgens ons op dit moment de meest geavanceerde software mediaspeler op het Androidplatform. De applicatie biedt bijna al de mogelijkheden welke die we ook kennen van bijvoorbeeld mediaspelers op je desktop computer. De applicatie is stabiel en heeft een strak en mooi uiterlijk. Als jij op je Androidtoestel en/of -tablet veel films of series kijkt dan is MX Video Speler op dit moment de aangewezen Androidapplicatie voor jou.
Versie:1.6b
Omvang/SD-kaart:13 MB / Ja
Prijs:gratis/€ 4.10
Getest op:Asus Transformer Prime (4.0.4) / Samsung Galaxy S (4.0.3)
Marketrating:[rating:4.5/5]
Ons eindoordeel:[rating:4.5/5]
Gratis [qrcode name="com.mxtech.videoplayer.ad"]€4.10 [qrcode name="com.mxtech.videoplayer.pro"]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?
 

Eerdere versies van ‘App van de Week’ vind je hier.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (34)
Bezig met laden van reacties...