App van de Week 14: TripAdvisor City Guide

App van de Week 14: TripAdvisor City Guide

Wessel van Waas

door Wessel van Waas

Laatst geüpdatet

Review

Wat als eerste opvalt aan de app is dat hij bij het opstarten graag wil inloggen bij Facebook. Dit lijkt een gemakkelijke manier om in te loggen en dus probeer ik dit ook. Dit gaat jammerlijk genoeg mis omdat de app mijn e-mailadres niet kan vinden. Ik heb daarna toch even zonder Facebook ingelogd wat gelukkig ook blijkt te kunnen.

Data

Hierna downloadt de app verschillende informatiepakketten. Naast dat de app zelf 31 MB aan ruimte opslokt, wil hij nog meer data hebben zoals een plattegrond en wandeltochten. Deze informatie bij elkaar vraagt nog eens 103 MB op mijn toestel. In totaal komt dat neer op 141 MB (de 31 MB is na installatie veranderd in 38.10MB). Om even met de deur in huis te vallen, dat vind ik vrij veel maar ik ben er inmiddels achter dat dat zeker niet voor niets is. Voor de meeste apps zou ik direct denken: "Is dit echt nodig?". Waarschijnlijk had ik al op 'Uninstall' gedrukt voor ik de app bekeken had. Ik weet nu dat ik daar spijt van had gekregen. Om te begrijpen waarom de app zo groot is som ik even zijn functies op:

Met al deze functies begrijp je dat je de app even moet downloaden als je thuis nog in de wifi-omgeving zit, maar dat je onderweg niets meer hoeft op te zoeken op internet. En dat is nu net waar TripAdvisor zijn kracht vandaan haalt, want zelfs met je telefoon in vliegtuigmodus heb je alle afbeeldingen van eten en restaurants op je toestel staan en kun je routes lopen met foto's, achtergrondinformatie en een plattegrond van je route over de kaart geprojecteerd. Dit is een ontzettend mooie manier van een stadswandeling maken.

Hotels, restaurants en attracties

Maar naast stadswandelingen maken, kan je ook restaurants, hotels en attracties opzoeken inclusief wat anderen er over wisten te zeggen. In New York moet je bijvoorbeeld erg goed oppassen voor de zogenaamde 'tourist traps'. Dit zijn attracties die totaal niet boeiend zijn en je zomaar een paar uren kunnen kosten omdat iemand je erin weet te praten. Bij TripAdvisor lees je dat direct.

Holo

Naast het feit dat de app compleet is is het ook nog eens een hele mooie app. TripAdvisor City Guides zijn comform Holo-richtltijnen ontworpen maar er is duidelijk iets van af geweken. Glukkig is het idee blijven staan. De app heeft een hele duidelijke Androiduitstraling en dat is wat mij betreft erg fijn.

Screenshots

Video

http://youtu.be/sXJsTuYA9us

Alternatieven

Omdat er veel verschillende soorten City Guides zijn van verschillende organisaties vragen wij ons af of jullie ook TripAdvisor gebruiken of dat jullie andere apps als beter alternatief zien, wij noemen ook nog een aantal alternatieven:

[qrcode n="com.tripadvisor.android.apps.cityguide.catalog"  t="TripAdvisor City Guide Catalog" p="Gratis"] City Guides Catalog Gratis
[qrcode n="com.triposo.droidguide.world"  t="Triposo" p="Gratis"] World Travel Guide by Triposo Gratis
[qrcode n="com.guidepal.android"  t="GuidePal" p="Gratis"] GuidePal City Guides Gratis

Conclusie

Ondanks de enorme data die de app vraagt bij de eerste installatie kan ik stellen dat dit één van de beste apps is om mee op reis te nemen. Ik geef de app een klein minpuntje voor de data maar het verdient toch een terechte 4.5. Er zijn voor meerdere steden apps van TripAdvisor beschikbaar. Voor een compleet overzicht kun je bij alle apps van deze ontwikkelaar kijken.

Versie: 4.0
Omvang/SD-kaart: 31 MB/Ja
Prijs: Gratis
Getest op: Samsung Galaxy Nexus (4.2.1)
Marketrating: [rating:4.7/5]
Ons eindoordeel: [rating:4.5/5]
[qrcode n="com.tripadvisor.android.apps.cityguide.newyorkcity"  t="TripAdvisor New York City Guide" p="Gratis"] Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Eerdere versies van ‘App van de Week’ vind je hier.

TripAdvisor: hotels, restaurants, vluchten

TripAdvisor: hotels, restaurants, vluchten

TripAdvisor is een erg uitgebreide reis-app met een actieve community die dagelijks reviews plaats van hotels, restaurants, attracties en meer. Deze worden eerst beo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk