"Andromeda (Android en Chrome OS) wordt getest op Nexus 9"

"Andromeda (Android en Chrome OS) wordt getest op Nexus 9"

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Nexus 9 en Andromeda

In de geruchtenmolen is het samensmelten van Chrome OS en Android al vaker aan bod geweest. Het laatste gerucht van deze week laat zien dat we dit wel eens zouden kunnen gaan zien op 4 oktober. Op deze datum houdt Google een evenement waar onder andere nieuwe hardware aangekondigd zal gaan worden, maar er is meer.

Zo zijn er nu aanwijzigingen gevonden in de broncode van Android. Hierin zien we in “SurfaceCompositionTest.java“ meerdere verwijzingen naar Andromeda. Daar lezen we dat er voor Andromeda een hogere graphics-score vereist is om goed te draaien. Alhoewel de nummers weinig informatie geven, weten we dat er voor Andromeda 8.0 nodig is, terwijl Android met 4.0 uit de voeten kan.

Er is nog een pagina waarop verwijzigingen zijn gevonden. Hier zien we "flushed Nexus 9 device using volantis and volantis-andromeda images", waaruit we wellicht kunnen opmaken dat deze samengevoegde software getest wordt op de Nexus 9. Inmiddels is deze tablet wel alweer twee jaar oud, maar wel officieel de laatste Nexus-tablet die uitgebracht is. Daarbij tellen we de Pixel C niet mee als Nexus-device.

Met deze aanwijzigingen kunnen we nog vrij weinig, maar het kan er wel op duiden dat er iets siddert onder de oppervlakte waar Google het doek vanaf zal trekken op 4 oktober.

Beschikbaarheid

Wanneer en of we Andromeda gaan zien is nog niet naar buiten gebracht door Google. Op 4 oktober, tijdens het grote evenement van Google, zullen we in ieder geval meer weten. Hier gaan we de Google Pixel en Pixel XL zien, de nieuwe Chromecast en wellicht dus Andromeda.

Via: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk