Android@work: Wat is BYOD?

Android@work: Wat is BYOD?

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

"dit artikel wordt je aangeboden door zakelijke telecomprovider Voys."

BYOD

BYOD staat voor Bring Your Own Device, het komt steeds vaker voor dat de werknemer thuis betere spullen heeft dan op het werk. In veel gevallen staat 'de baas' het dan toe dat de werknemer zijn eigen spullen gebruikt om het werk te doen op kantoor. Maar daar zitten natuurlijk wel een aantal haken en ogen aan.

Vergoeding

Wanneer de werknemer zijn eigen telefoon of tablet gebruikt zal hij ook een vergoeding willen voor zijn abonnement. Logisch, hij werkt voor de baas dus dan moet de baas hem (een deel) betalen. Maar de baas zal op zijn beurt niet willen betalen voor zijn gesprekjes in het weekend en buiten werktijd om. Daar zal men gezamenlijk uit moeten komen.

Een werkgever zal bezorgd zijn om de kosten maar dat zal in veel gevallen onzin zijn. In de regel zal de werknemer zijn tijd efficiënter kunnen gebruiken omdat hij langer en beter kan communiceren via zijn eigen apparaat. Daarnaast zal het bedrijf minder hoeven te investeren in hardware voor het bedrijf omdat dat allemaal al in bezit is. Tevens kan het thuiswerken gestimuleerd worden hetgeen ook weer een besparing oplevert wat betreft reis- en brandstofkosten en laten we vooral het milieu niet vergeten.

Veiligheid

De beveiliging van de zakelijke gegevens zijn natuurlijk wel een belangrijk punt voor het bedrijf. Omdat de eigen apparatuur ook buiten kantoortijd gebruikt wordt is de kans op diefstal of verlies nog groter. Verschillende bedrijven zijn al in dat 'gat' gedoken en bieden oplossingen aan waarmee de bedrijfsgegevens beveiligd zijn. Sommige producten maken het mogelijk om twee profielen op een Androidsmartphone- of tablet te maken zodat privé en werk gescheiden blijven.

Hier komt ook een stukje privacy om de hoek kijken omdat sommige BYOD-beveiliging-oplossing het mogelijk maken om op de smartphone- of tablet te kijken van de werkgever waar dan ook privé-gegevens op staan. Een werkgever zal waarschijnlijk een overeenkomst aanbieden waarin bepaalde zaken staan beschreven, lees deze als werknemer goed zodat je weet wat je baas allemaal kan en niet kan. Zou jij liever een eigen device gebruiken? Of toch liever een toestel van de zaak?

Voys

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk