Androidtopman Hugo Barra vertrekt naar Chinese Androidfabrikant Xiaomi

Androidtopman Hugo Barra vertrekt naar Chinese Androidfabrikant Xiaomi

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Hugo Barra

Meer dan vijf jaar heeft Hugo Barra bij Google gewerkt en daarvan werkte hij bijna drie jaar bij het Androidteam. Over een paar weken zal hij vertrekken naar China om bij Xiaomi te werken. Daar zal hij de Chinese Androidfabrikant helpen zijn producten wereldwijd onder de aandacht te brengen. De officiële titel die hij bij het bedrijf krijgt is 'Vice President, Xiaomi Global'. Op zijn Google+-pagina laat hij weten erg veel zin te hebben in deze volgende stap in zijn carrière:

Ik kijk erg uit naar deze nieuwe uitdaging en ben vooral erg enthousiast over de mogelijkheid om het Androidecosysteem verder uit te blijven bouwen. 

Het lijkt er op dat het vertrek van Barra geheel vrijwillig was, maar er zijn wel wat roddels en geruchten over de Google-top, waar (de nog getrouwde) Google-oprichter Sergey Brin een relatie heeft met de ex-vriendin (de marketing manager voor Glass) van Hugo Barra. Relevante informatie of niet, de vraag is hoe Google het vertrek van Hugo Barra gaat opvangen.

Xiaomi

Xiaomi is een steeds populairder wordend merk op de Aziatische markt en staan erom bekend highend-toestellen op de markt te brengen voor een relatief lage prijs. Wanneer er een nieuw Xiaomi-toestel aangekondigd wordt, worden er binnen enkele minuten honderdduizenden toestellen verkocht. De toestellen zijn ook in Europa verkrijgbaar, maar nog niet op grote schaal.

Opvolger

Recentelijk vonden er grote veranderingen plaats in het Androidteam, waar Androidbedenker Andy Rubin werd vervangen door Sundar Pichai. Rubin bleef, in tegenstelling tot Barra, wel werkzaam binnen Google, vermoedelijk op de geheime onderzoeksafdeling Google[x]. Een opvolger voor Hugo Barra is nog niet bekend gemaakt.

Bron: +Hugo Barra

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk