Android-ontwikkelaars verdienen (bijna) net zo veel als iOS-ontwikkelaars

Android-ontwikkelaars verdienen (bijna) net zo veel als iOS-ontwikkelaars

Cash

In augustus schreven we nog heel wat anders, maar volgens een recent onderzoek heeft Android het gat met iOS op een haar na gedicht en liggen de verdiensten bijna gelijk. Momenteel verdient de gemiddelde Androidontwikkelaar nog ongeveer 10% minder dan zijn collega met een iOS-applicatie. De verdiensten bestaan uit onder uit reclameinkomsten, in-app-aankopen en dergelijke.

grafiek

Minder fragmentatie

Als belangrijke reden voor deze groei wordt de afname van de fragmentatie op het Androidplatform gezien. Momenteel gebruikt 45% van de Androidgebruikers Jelly Bean en zorgt Play Services voor het 'bijhouden' van oudere toestellen.

Daarnaast is het verdienen met advertenties op Android makkelijker dan op iOS, omdat de advertenties op Android goedkoper zijn. Daarnaast heeft Google met een steeds groter aantal landen en providers de afspraak dat applicaties via de telefoonrekening kunnen worden afgerekend. Dit zorgt voor een veel lagere drempel bij de aanschaf van een applicaties, sinds kort kan men in Nederland onder andere via HI en KPN van deze mogelijkheid gebruik maken.

Google heeft ook een aantal gereedschappen ontwikkeld waarmee de ontwikkelaars het gebruik van de applicatie beter kunnen registeren en daarbij sneller kunnen inspringen op problemen en wensen van de gebruiker. Onderdeel daarvan is onder andere het feit dat de ontwikkelaar via Google+ een beta-test kan opstarten en dat de ontwikkelaars nu ook op opmerkingen kunnen reageren in de Google Play Store.

Bron:Business Insider

Lees meer over:
Google Pixel 3

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties